Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +6% η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

tags :
Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +6% η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας θα καταγράψει ετήσια άνοδο της τάξεως του +6,3%
Οριακά μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποδείχθηκε η ετήσια άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) στοιχεία της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που ούτε οι λιανικές πωλήσεις κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά +6,3%.
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +8,8%, έναντι +9% τον Ιούνιο του 2018 και έναντι προβλέψεων στο +9,1%.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μία κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ, καθώς και οι πρόσφατες πολιτικές σύσφιγξης θα επηρεάσουν τις προοπτικές της οικονομίας της Κίνας και θα προκαλέσουν σημαντική επιβράδυνση.
«Η οικονομία επιβραδύνεται ως αποτέλεσμα των σχετικά αυστηρών πολιτικών τα τελευταία έξι τρίμηνα», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Κίνας στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών της Ουάσιγκτον, Gene Ma, ο οποίος αναμένει ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι περισσότερο υποστηρικτική κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
«Οι αυξημένες εμπορικές εντάσεις άρχισα να βλάπτουν την αισιοδοξία, αλλά όχι την πραγματική ανάπτυξη, καθώς οι εξαγωγείς προχώρησαν με τις εξαγωγές τους», καταλήγει ο Gene Ma.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης