Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, εν μέσω των φόβων για την Τουρκία - Οριακή άνοδος στα futures της Wall

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, εν μέσω των φόβων για την Τουρκία - Οριακή άνοδος στα futures της Wall
Το ΑΕΠ της Γερμανίας στο β΄τρίμηνο του 2018 αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5%, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 0,4%
(upd) Νευρικότητα και οριακές μεταβολές καταγράφουν σήμερα (14/8/2018) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις καθησυχαστικές εκτιμήσεις των αναλυτών για τη μετάδοση της τουρκικής κρίσης στην Ευρωζώνη, αλλά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ.
Ειδικότερα, περί τις 15:30, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,1% στις 12.369 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,2% στις 7.624 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,1% στις 3.416 μονάδες.
Το ΑΕΠ της Γερμανίας στο β’ τρίμηνο του 2018 αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5%, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 0,4%.
Σε ετήσια βιάση, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2% από 2,1%.
Καλύτερα των προσδοκιών ήταν και τα συνολικά στοιχεία της Eurostat για την Ευρωζώνη, που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,2% στο β’ τρίμηνο του 2018, έναντι του 2,5% του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους και του 2,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Destatis, ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας για τον Ιούλιο του 2018 υποχώρησε σε χαμηλά τριών μηνών, και συγκεκριμένα στο 2%, από 2,1% τον προηγούμενο μήνα.
Η ετήσια άνοδος των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά επιβραδύνθηκε στο 2,4% έναντι 2,8% προηγουμένως.
Παράλληλα, σημαντική άνοδο σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2018, με τον δείκτη επενδυτικού κλίματος ZEW να διαμορφώνεται στις -13,7 μονάδες, από -24,7 τον Ιούλιο, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στο -20,1.
Την ίδια ώρα, πτωτικά κινείται το ιταλικό χρηματιστήριο, σβήνοντας τα κέρδη που σημείωνε μετά τη δέσμευση της ιταλικής κυβέρνησης για δημοσιονομική σταθερότητα και μείωση του δημοσίου χρέους.
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,1% στις 20.946 μονάδες.
Όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, ο προϋπολογισμός συνδυάζει τους οικονομικούς στόχους της κυβέρνησης με τη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών, συγκεκριμένα τη συνέχιση της καθοδικής πορείας του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ.
Η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες των αγορών για εκτροχιασμό των δημοσιονομικών και σύγκρουση με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
Εν τω μεταξύ, με άνοδο αναμένεται να ανοίξουν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ξεπεράσουν την αβεβαιότητα γύρω από την οικονομική κρίση της Τουρκίας.
Περί τις 15:30, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 0,3% στις 25.289 μονάδες, του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,3% στις 2.833 μονάδες, ενώ του Nasdaq κινούνται κατά 0,4% υψηλότερα στις 7.446 μονάδες.

Ανακάμπτει η αγορά της Τουρκίας

Εν τω μεταξύ, ανακάμπτουν σήμερα η τουρκική λίρα και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, παρά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ στον Erdogan για άμεση απελευθέρωση του Αμερικανικού πάστορα, καθώς φαίνεται να αποδίδει καρπούς η δέσμευση της κεντρικής τράπεζας για παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.
Η λίρα διαπραγματεύεται σήμερα στις 6,53 λίρες/δολάριο, ανακάμπτοντας από το κραχ που οδήγησε το νόμισμα της Τουρκίας στις 7,24 λίρες, ενώ ο δείκτης BIST 100 ενισχύεται κατά 0,7% στις 93.413 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης