Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 2,3% η ανάπτυξη της οικονομίας, σε ετήσια βάση, το β' τρίμηνο 2018 - Ανώτερη των εκτιμήσεων

Γερμανία: Στο 2,3% η ανάπτυξη της οικονομίας, σε ετήσια βάση, το β' τρίμηνο 2018 - Ανώτερη των εκτιμήσεων
Ο ετήσιος πληθωρισμός της Γερμανίας για τον Ιούλιο του 2018 υποχώρησε σε χαμηλά τριών μηνών, και συγκεκριμένα στο 2%
Οριακή επιτάχυνση σημείωσε η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γερμανίας διαμορφώθηκε στο 0,5% σε σύγκριση με το 0,4% του πρώτου τριμήνου του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν το ΑΕΠ της χώρας να παραμείνει αμετάβλητο.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας διαμορφώθηκε στο 2,3%, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά να προέρχεται από την εγχώρια ζήτηση, καθώς σημαντική άνοδος σημειώθηκε τόσο στις καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών, όσο και στις κυβερνητικές δαπάνες.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Destatis, ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας για τον Ιούλιο του 2018 υποχώρησε σε χαμηλά τριών μηνών, και συγκεκριμένα στο 2%, έναντι 2,1% τον προηγούμενο μήνα.
Η ετήσια άνοδος των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά επιβραδύνθηκε στο 2,4% έναντι 2,8% προηγούμενως, ενώ οι τιμές στον τομέα της ενέργειας και στα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 6,6% και 2,6% αντίστοιχα.
Επιπλέον, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σκαρφάλωσε στο 0,4% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 2,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης