Τελευταία Νέα

Η προπαγάνδα της συμφοράς- Η μέθοδος είναι η ίδια

tags :
Η προπαγάνδα της συμφοράς- Η μέθοδος είναι η ίδια
Μόνιμη και βολική η επωδός του κύκλου της προπαγάνδας. Αλλωστε την έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι επιτυχώς στο παρελθόν.

Η προπαγάνδα της συμφοράς- Η μέθοδος είναι η ίδια

Γράφουν κάτι οι εφημερίδες που δεν αρέσει στον αρχηγό και την ομάδα που τον συνοδεύει και εξεγείρεται ο γνωστός κύκλος των προπαγανδιστών και των ''συριζοφυλάκων''. Γιατί γράφουν ότι η κυβέρνηση παραπαίει, γιατί λένε ότι ο πρωθυπουργός εξετέθη συμμετέχοντας σε εκείνη τη σύσκεψη - παρωδία του συντονιστικού της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, γιατί το ένα, γιατί το άλλο και η εξήγηση απλή: ''Φταίει ο εκδότης, ο οποίος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση και βρήκε την ευκαιρία με τη φονική φωτιά στο Μάτι να γκρεμίσει την κυβέρνηση''.

Μόνιμη και βολική η επωδός του κύκλου της προπαγάνδας. Αλλωστε την έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι επιτυχώς στο παρελθόν. Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις έφθιναν και η επιρροή τους απομειωνόταν, ανακαλύπτονταν ή κατασκευάζονταν εσωτερικοί εχθροί. Ετσι και τώρα λοιπόν.
Στην τρέχουσα περίοδο ενοχλούν κυρίως οι αναφορές, τα ρεπορτάζ και τα σχόλια που αναδεικνύουν τα λάθη, τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού και φανερώνουν την άκαρδη στάση των κυβερνώντων απέναντι στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.Εξοργίζουν επίσης κείμενα που φανερώνουν την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός.
Ιδιαιτέρως εκείνα που μεταφέρουν στην κοινή γνώμη το γεγονός ότι με τη φωτιά που επεκτάθηκε χωρίς κανείς να αντιδράσει όπως έπρεπε και κατέκαυσε 95 ανθρώπους, ετρώθη το κύρος του πρωθυπουργού και η ικανότητα της κυβέρνησης να κυβερνά. Και βεβαίως γραπτά που περιγράφουν χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλάξεις το κύμα αμφισβήτησης και αποδοκιμασίας που κυριάρχησε σε ολόκληρη τη χώρα.
Αλλά αυτά, δυστυχώς για τους κυβερνώντες, είναι μείζονα και αυταπόδεικτα. Μπορεί να μην τα αντέχουν, αλλά έτσι έγιναν τα γεγονότα, έτσι εξελίχθηκαν, όλοι είδαν και όλοι άκουσαν τις περιγραφές των θυμάτων και των εγκλωβισμένων.Οπως και άπαντες είδαν να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, η απόπειρα να αμβλυνθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις από το μεγάλο κακό. 
Αυτή όμως είναι η βουή των γεγονότων, που δεν ελέγχεται και δεν χειραγωγείται, ό,τι κι αν λέει ο ένας και ο άλλος, ό,τι κι αν εφευρίσκει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και οι ''φρουροί'' της εξουσίας. 

(Υ.Γ.Είναι αλήθεια βεβαίως ότι ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, πρωταγωνίστησε στην ανάδειξη της επιχειρησιακής αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της διοικητικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης. Για αυτό και ενοχλήθηκαν οι μηχανισμοί της εξουσίας. Αλλά αυτός είναι ο ρόλος του Τύπου κι αυτή η αποστολή του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κυβέρνηση απορρόφησε στο μέγιστο βαθμό την κριτική και προσαρμόστηκε αναλόγως. Οσο για τους προπαγανδιστές δεν έχουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται να συνετιστούν, τα ίδια και χειρότερα αναμένουμε..)   ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.bankingnews.gr/a

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης