Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για τον Αύγουστο 2018 παρά τις εμπορικές εντάσεις - Στις -13,7 μονάδες ο δείκτης ZEW

Γερμανία: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για τον Αύγουστο 2018 παρά τις εμπορικές εντάσεις - Στις -13,7 μονάδες ο δείκτης ZEW
Τα στοιχεία για τον δείκτη επενδυτικού κλίματος ZEW αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου ZEW, με τα στοιχεία μάλιστα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW διαμορφώθηκε στις -13,7 μονάδες, έναντι -24,7 μονάδες τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στος -20,1 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση της γερμανικής οικονομίας σημείωσε οριακή αύξηση στις 72,6 μονάδες, έναντι 72,4 μονάδων τον Ιούλιο του 2018.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης θα σημείωνε πτώση στις 72,3 μονάδες.
«Η πρόσφατη συμφωνία στην εμπορική διαμάχη μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε μία σημαντική άνοδο στις προσδοκίες των επενδυτών για τη Γερμανία, και σε μικρότερο βαθμό και για την Ευρωζώνη», σχολίασε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «οι προοπτικές για την γερμανική οικονομία είναι πλέον αρκετά λιγότερο θετικές σε σχέση με το σημείο στο οποίο βρίσκονταν πριν από έξι μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης