Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Μετρημένες οι ημέρες του δολαρίου ως παγκόσμιου εμπορικού νομίσματος

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Μετρημένες οι ημέρες του δολαρίου ως παγκόσμιου εμπορικού νομίσματος
Πέρα από την Τουρκία και το Ιράν, πραγματοποιούμε ήδη πληρωμές σε εθνικά νομίσματα με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Ο ρόλος του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιου νομίσματος βρίσκεται σε κάθοδο και η Ρωσία διερευνά εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα τη χρήση εθνικών νομισμάτων για τη διεξαγωγή διμερών εμπορικών συμφωνιών με την Τουρκία και άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα (14/8/2018) ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.
Ωστόσο, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο Lavrov δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για τη Ρωσία να εγκαταλείψει το δολάριο στις εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία, της οποίας η λίρα διολίσθησε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα.
«Είμαι βέβαιος ότι η σοβαρή κατάχρηση του ρόλου του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος από το δολάριο ΗΠΑ θα οδηγήσει με την πάροδο του χρόνου στην αποδυνάμωση και την κατάργηση αυτού του ρόλου», δήλωσε ο Lavrov, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του.
«Η χρήση των εθνικών νομισμάτων για το αμοιβαίο εμπόριο υπήρξε για πολλά χρόνια ένα από τα καθήκοντα που είχαν θέσει οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.
«Παρόμοιες διαδικασίες συμβαίνουν στις σχέσεις μας με το Ιράν.
Πέρα από την Τουρκία και το Ιράν, σχεδιάζουμε και ήδη πραγματοποιούμε πληρωμές σε εθνικά νομίσματα με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», συνέχισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Χθες, το Κρεμλίνο είχε αναφέρει ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ της χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο διμερές εμπόριο, αλλά ότι η ιδέα χρειάζεται λεπτομερή εξέταση πριν εφαρμοστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης