Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Σε επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ- τα καλυμμένα ομόλογα σειράς 9 της Εθνικής

tags :
S&P: Σε επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ- τα καλυμμένα ομόλογα σειράς 9 της Εθνικής
Η μέγιστη δυνητική βαθμολογία στο πρόγραμμα περιορίζεται σε τέσσερις βαθμίδες πάνω από τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας (Β + / Θετική / Β)
Σε BBB- ορίζει την αξιολόγηση της σειράς 9 των καλλυμένων ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας ο οίκος αξιολόγηςη Standard & Poor's.
Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις του για το πρόγραμμα και τις εκκρεμείς εκδόσεις, επισημαίνοντας ότι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας πληρωμής του προγράμματος μετριάζει τον κίνδυνο αναντιστοιχίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις διαρθρωμένες εκτιμήσεις χρηματοδότησης, η μέγιστη δυνητική βαθμολογία στο πρόγραμμα περιορίζεται σε τέσσερις βαθμίδες πάνω από τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας (Β + / Θετική / Β).
Η μέγιστη δυνητική βαθμολογία μπορεί να περιοριστεί από άλλους παράγοντες όπως ο αντισυμβαλλόμενος ή ο κρατικός κίνδυνος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του S&P, τίθεται η πιστοληπτική ικανότητα BBB- στην έκδοση καλυμμένων ομολογιών σειράς 9 της Εθνικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τον S&P τα καλυμμένα ομόλογα που υποστηρίζονται από ενυπόθηκα περιουσιακά στοιχεία θα έχουν μέτρια ευαισθησία στον κρατικό κίνδυνο.
Η αξιολόγηση αυτή, σύμφωνα με τον οίκο, δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη έκδοση αλλά και όποια άλλη αποφασιστεί στο μέλλον από την Εθνική Τράπεζα.
Με βάση την ανάλυση των πιστωτικών στοιχείων και των ταμειακών ροών, ο S&P εκτιμά ότι η ελάχιστη πιστωτική ενίσχυση ύψους 25% υπερβαίνει την απαιτούμενη πιστωτική ενίσχυση για τη μέγιστη δυνητική βαθμολογία του "BBB-".
Επί του παρόντος, η διαθέσιμη πιστωτική ενίσχυση ανέρχεται στο 32,37%.
Η απαιτούμενη υπερκάλυψη για την τρέχουσα βαθμολογία έχει μειωθεί από την προηγούμενη αξιολόγηση (18,80%), δεδομένου ότι ο μέσος σταθμισμένος τόκος που πρέπει να καταβληθεί για το ομόλογο έχει μειωθεί, μειώνοντας την έκθεση του προγράμματος στο αρνητικό υπερβάλλον περιθώριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης