Διεθνή

Merkel: Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για έναν υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης

Merkel: Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για έναν υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα χρειαστούν επιπλέον προϋπολογισμό και δικό τους κοινοβουλευτικό έλεγχο, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος
Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για έναν υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα (14/8/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Όπως τόνισε η Merkel, οι υπουργοί Οικονομικών θα χρειαστούν επιπλέον προϋπολογισμό και δικό τους κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, συζήτησε εφ' όλης της ύλης με πολίτες, σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Διάλογος των πολιτών της ΕΕ», την οποία διοργάνωσαν οι Ostthüringer Zeitung, Thüringische Landeszeitung MDR.
Παράλληλα, η Merkel ανέφερε ότι ο προγραμματισμένος προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη θα μπορούσε να ενταχθεί στα ευρύτερα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επανέλαβε την υποστήριξή της στη συμφωνία που επετεύχθη με τη Γαλλία τον Ιούνιο για την τόνωση των επενδύσεων και την ενίσχυση της οικονομικής σύγκλισης στη ζώνη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
«Αυτή τη στιγμή κλίνουμε προς την ενσωμάτωση (του προϋπολογισμού της Ευρωζώνης) στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, έτσι ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μπορεί να τον επιβλέπει», δήλωσε η Merkel.
Η κυρία Merkel υπερασπίστηκε, επίσης, τόσο την ευρωπαϊκή προσέγγιση στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.
Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή η Γερμανία αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με Ιταλία, Γαλλία και Κομισιόν, αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει σε ορισμένες αφρικανικές χώρες οι οποίες έχουν μετατραπεί σε κράτη-τράνζιτ δουλεμπόρων.
Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό ήταν απόλυτα ορθή, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία συμφωνία «δούναι και λαβείν».
Παράλληλα, αναφερθείσα στο Brexit, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ για την έξοδο από το μπλοκ θα πρέπει να είναι ευέλικτη και ανοικτή σε μελλοντικές προσαρμογές, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για no deal.
Η Merkel δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα φθάσουν σε μια διευθέτηση του «διαζυγίου» αντί για ένα άτακτο Brexit, που θέλουν να αποφύγουν τόσο η Βρετανία όσο και η ΕΕ.
«Η συμφωνία εξόδου δεν μπορεί να είναι στατική.
Εάν η Βρετανία επιθυμεί να επωφεληθεί (από την ΕΕ στο μέλλον) πρέπει να δεσμευτεί να αποδεχθεί εκ νέου τους κανόνες της ΕΕ», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης