Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με πακέτο 23 μέτρων αντιμετωπίζει την πτώση της λίρας το ψευδοκράτος

tags :
Με πακέτο 23 μέτρων αντιμετωπίζει την πτώση της λίρας το ψευδοκράτος
Πακέτο 23 μέτρων στο ψευδοκράτος για την κατάρρευση της λίρας 
Με πακέτο 23 μέτρων αναμένεται να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας το ψευδοκράτος, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα (14 Αυγούστου 2018), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προκληθέντα οικονομικά προβλήματα στον πληθυσμό.
Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε προϊόντα καθαριότητας και βασικά είδη τροφής, καθώς και σε είδη προικός και χώρους εστίασης, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Tufan Erhuman, στη διάρκεια σημερινής συνεδρίας της βουλής, η οποία συνήλθε εκτάκτως για συζήτηση της κατάστασης.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής φόρου για όσους προβαίνουν σε πληρωμές με πιστωτικές ή άλλες τραπεζικές κάρτες σε μια κίνηση να προληφθούν προβλήματα τραπεζικής ρευστότητας.
Mιλώντας στη συνεδρία, ο κ. Ερχιουμάν είπε ότι η οικονομία περνά εξαιρετικά δύσκολη φάση, προσθέτοντας ότι η λεγόμενη κυβέρνηση ετοίμαζε αυτό το πακέτο εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά ήθελε να ενημερώσει την ούτω καλούμενη βουλή, προτού εφαρμόσει τα μέτρα.
Είπε ότι η πτώση της τουρκικής λίρας δημιουργεί προβλήματα στα δημοσιονομικά του ψευδοκράτους, αλλά δυσχεραίνει και τη δυνατότητα των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχουν προκύψει.
Στο μεταξύ, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση στην Τουρκία αναμένεται να συζητηθούν αύριο στη διάρκεια επίσκεψης στα κατεχόμενα του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και τελευταίου πρωθυπουργού της Τουρκίας πριν από τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα, Binali Yildirim.
Ο κ. Yildirim θα φτάσει στα κατεχόμενα λίγο μετά τις 10.00 το πρωί αύριο, συνοδευόμενος από κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci.
Η τουρκική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα αυθημερόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης