Τελευταία Νέα
Πολιτική

Zaev: Η συμφωνία με την Ελλάδα προστατεύει τη «μακεδονική» ταυτότητα και απεικονίζει τη γλώσσα μας

tags :
Zaev: Η συμφωνία με την Ελλάδα προστατεύει τη «μακεδονική» ταυτότητα και απεικονίζει τη γλώσσα μας
Η συμφωνία με την Ελλάδα προστατεύει τη «μακεδονική» ταυτότητα, διαμήνυσε ο Zoran Zaev
H συμφωνία με την Ελλάδα «προστατεύει τη «μακεδονική» ταυτότητα και απεικονίζει τη γλώσσα μας και το λαό μας με τη δική τους ιστορία, τη δική τους κουλτούρα και τη δική τους κληρονομιά», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zoran Zaev, υπεραμυνόμενος ακόμη μια φορά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Με αφορμή την 17η επέτειο από τη συμφωνία της Οχρίδας, όπως μεταδίδει ο ANT1, ο κ. Zaev υποστήριξε πως «με τη συμφωνία η εθνότητά μας επιβεβαιώνεται ως “μακεδονική”, ενώ η επίσημη γλώσσα μας προστατεύεται ως “μακεδονική γλώσσα” χωρίς υποσημειώσεις ή προσθήκες».
«Το “μακεδονικό” μέλλον είναι εγγυημένο», είπε, σε μία προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018.
Ο πρωθυπουργός της FYROM πρόσθεσε πως «με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες αφαιρέθηκε και το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε: Προκλητικό τηλεοπτικό μήνυμα Zaev: Μετά το δημοψήφισμα στις 30/9 η "Μακεδονία" θα είναι μέρος της ΕΕ για πάντα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης