Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Στο «Petro» στρέφεται και η κρατική πετρελαϊκή PDVSA

tags :
Βενεζουέλα: Στο «Petro» στρέφεται και η κρατική πετρελαϊκή PDVSA
Στο «Petro» στρέφεται και η κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας
Το τοπικό κρυπτονόμισμα «El Petro» θα χρησιμοποιεί από την 20η Αυγούστου 2018 η κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας (Petróleos de Venezuela, PDVSA), όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Πρόεδρος Nicolas Maduro.
Ωστόσο, δε διευκρίνισε αν οι πελάτες της PDVSA συμφώνησαν με την απόφαση.
Να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Ιούλιο, η κυβέρνηση της χώρας γνωστοποίησε πως θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή κατοικιών για τους άστεγους με το Petro.
Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει ένα έργο που ονομάζεται «Μεγάλη Αποστολή Στέγασης για τη Βενεζουέλα (GMVV)», το οποίο έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οικίες στους άστεγους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του GMVV, η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια σπίτια μέχρι σήμερα.
Ο Nicolas Maduro ενέκρινε προϋπολογισμό 75 δισ. bolivars (περίπου 750.000 δολάρια) και 909.000 Petros για την κατασκευή νέων σπιτιών.
Δεν πρόκειται για την πρώτη κυβερνητική κοινωνική πρωτοβουλία στη Βενεζουέλα που χρηματοδοτείται από το εθνική κρυπτονόμισμα Petro, το οποίο είναι συνδεδεμένο και υποστηρίζεται από την πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας.
Τον Μάιο του 2018, ο Maduro ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του κρυπτονομίσματος Petro με στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Ενώ η πολιτική και οικονομική κρίση της Βενεζουέλας έχει βαθαίνει τα τελευταία χρόνια, με τον πληθωρισμό του Bolivar να υπερβαίνει το 25.000%, η Βενεζουέλα έχει δει μια έκρηξη στα κρυπτονομίσματα.

Διαβάστε: Τι είναι τελικά το Petro – Κρυπτονόμισμα ή «παράνομη» πώληση πετρελαίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης