Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη μετά από 3 ημέρες απωλειών για τον χρυσό - Άνοδος 0,2% στα 1.200,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη μετά από 3 ημέρες απωλειών για τον χρυσό - Άνοδος 0,2% στα 1.200,70 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπια κέρδη 0,2% έκλεισε ο χρυσός, επανακτώντας το ψυχολογικό όριο των 1.200 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπια κέρδη έκλεισε σήμερα (14/8/2018), μετά από τρεις ημέρες απωλειών, ο χρυσός, επανακτώντας το ψυχολογικό όριο των 1.200 δολ. ανά ουγγιά, αν και παρέμεινε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών.
Στην άνοδο του χρυσού συνέβαλε και η υποχώρηση των ανησυχιών για την τουρκική οικονομία, με την τουρκική λίρα να ανακάμπτει σήμερα έναντι του δολαρίου, παρά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ στον Erdogan για άμεση απελευθέρωση του Αμερικανικού πάστορα, καθώς φαίνεται να αποδίδει καρπούς η δέσμευση της κεντρικής τράπεζας για παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.
Η λίρα διαπραγματεύεται σήμερα στις 6,36 λίρες/δολάριο, ανακάμπτοντας από το κραχ που οδήγησε το νόμισμα της Τουρκίας στις 7,24 λίρες.
Πάντως, το δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται σήμερα έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων, με τον δείκτη δολαρίου να ανέρχεται σε νέα υψηλά 14 μηνών, εν μέσω των προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, απροσδόκητα αμετάβλητες παρέμειναν τον Ιούλιο του 2018 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, καθώς η άνοδος στο κόστος των καυσίμων αντισταθμίστηκε από την πτώση των τιμών σε άλλους κλάδους.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,1% για τον Ιούλιο.
Στους δώδεκα μήνες έως τον Ιούλιο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 4,8% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2012- μετά από αύξηση 4,7% τον Ιούνιο.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1,80 δολ. ή 0,2% στα 1.200,70 δολ. ανά ουγγιά, μία ημέρα αφότου διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουαρίου.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,134 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι του γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης