Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η ινδική ρουπία, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ

tags :
Σε νέο ιστορικό χαμηλό η ινδική ρουπία, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Περαιτέρω υποχώρηση για την ινδική ρουπία
Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών, υποχώρησε σήμερα (14 Αυγούστου 2018) η ινδική ρουπία, εν μέσω κρίσης στις αγορές αναδυόμενων οικονομικών αλλά και περαιτέρω διόγκωσης στο εμπορικό έλλειμμα της ασιατικής χώρας.
Νωρίτερα σήμερα, το νόμισμα υποχώρησε στα 71,15 ανά αμερικανικό δολάριο, ενώ, στις 21:25, η πτώση έχει μετριαστεί στο 70,06%.
Με βάση το κλείσιμο των αγορών, το ιστορικό χαμηλό, που επετεύχθη σήμερα, ανέρχεται σε 69,93 ρουπίες ανά δολάριο.
Για το σύνολο του έτους, η υποχώρηση της ρουπίας φθάνει το 9%, έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Το εμπορικό έλλειμμα της Ινδίας αυξήθηκε στα 16,6 δισεκ. δολάρια τον περασμένο Ιούνιο, ελέω υψηλότερων τιμών στο πετρέλαιο, υπενθυμίζεται.
Σε μία προσπάθεια να στηρίξει το νόμισμα, στις 6 Ιουνίου 2018, η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 0,25%, στο 6,25%, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2017, όταν και είχε προχωρήσει σε μείωση κατά 0,25%.
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση η Τράπεζα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής διατηρεί τον στόχο της να επιτύχει μεσοπρόθεσμα τον στόχο του 4% στον πληθωρισμό λιανικής, καθώς η οικονομία αυξάνεται και η ρουπία χρειάζεται στήριξη.

Εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο

Ανάπτυξη της τάξεως του 7,7% παρουσίασε, σε ετήσια σύγκριση, η ινδική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi.
Η αντίστοιχη επίδοση για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, διαμορφώθηκε σε 7,2%, παρά την κατάργηση των χαρτονομισμάτων υψηλής αξίας και της εφαρμογής νέου φόρου επί των αγαθών και υπηρεσιών.
Η κυβέρνηση της Ινδίας τοποθετεί τον ρυθμό ανάπτυξης για το δημοσιονομικό έτος 2017 – 2018 στο 6,6%.
Επί αυτού, να σημειωθεί ότι η Moody's αναμένει τη μεγέθυνση του ινδικού ΑΕΠ στο 7,7% το 2018, όταν ο μέσος όρος για την ακριβώς επόμενη τετραετία να φτάνει το ιλιγγιώδες 8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης