Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στρατιωτικών για την απόπειρα δολοφονίας Maduro

tags :
Βενεζουέλα: Σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στρατιωτικών για την απόπειρα δολοφονίας Maduro
Συνέχεια των συλλήψεων στη Βενεζουέλα
Στη σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στρατιωτικών (συνταγματάρχης και στρατηγός) προχώρησαν οι αρχές της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τους ότι εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Nicolas Maduro.
Η κυβέρνηση κατηγορεί πολιτικούς της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές από το εξωτερικό που τάσσονται κατά του Προέδρου για το σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της χώρας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα με εκρηκτικά, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης.
Δεκατέσσερις άνθρωποι –μεταξύ των οποίων ένας βουλευτής και πολλοί νέοι– έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα ενώ άλλοι 20 ύποπτοι αναζητούνται. Ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται στην Κολομβία και τις ΗΠΑ.
Ο Nicolas Maduro έχει υποστηρίξει ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος οργανώθηκε από 11 άνδρες που είχαν στρατολογηθεί κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και εκπαιδεύτηκαν στην Κολομβία.
Οι "χρηματοδότες" της επιχείρησης αυτής, από την Μπογκοτά και τη Φλόριντα, υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν 50 εκατ. δολάρια στην ομάδα και ότι θα εξασφαλίσουν τη διαμονή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αντάλλαγμα για τη δολοφονία του, σύμφωνα πάντα με τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε: Αποπομπή του Maduro από την εξουσία ζητά η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης