Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση ο Erdogan - Αύξησε έως και 140% τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων

tags :
Στην αντεπίθεση ο Erdogan - Αύξησε έως και 140% τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων
Η Τουρκία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διεξάγει "οικονομικό πόλεμο" για να βλάψει τη χώρα
Σημαντική αύξηση των δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων επέβαλε η Τουρκία, σε συνέχεια των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως αναφέρει η Hurriyet, η Άγκυρα επέβαλε πρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του ρυζιού, των προϊόντων καπνού, των οχημάτων, του οινοπνεύματος, του άνθρακα και των καλλυντικών.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο ρυθμός αύξησης των τιμολογίων φθάνει το 140%, ανάλογα με το προϊόν.
Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay δήλωσε στο Twitter ότι οι δασμοί για ορισμένα προϊόντα αυξήθηκαν «στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας στις 'συνειδητές' οικονομικές επιθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Η Τουρκία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διεξάγει "οικονομικό πόλεμο" για να βλάψει τη χώρα.
Η Ουάσιγκτον επέβαλε οικονομικές κυρώσεις σε δύο υπουργούς της Τουρκίας και διπλασίασε τους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου στην Τουρκία, με τον Πρόεδρο Donald Trump να προσπαθεί να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Andrew Brunson, ενός Αμερικανού πάστορα που έχει δικαστεί στην Τουρκία για κατασκοπεία και κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Η απόφαση να επιβληθούν νέοι δασμοί ήρθε μια μέρα αφού ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan δήλωσε ότι η Τουρκία θα μποϋκοτάρει τα ηλεκτρονικά προϊόντα των ΗΠΑ, ξεχωρίζοντας τα iPhones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης