Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα αργού ΗΠΑ - Στο -0,25% και τα 72,28 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα αργού ΗΠΑ - Στο -0,25% και τα 72,28 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,40% στα 66,77 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Τετάρτη (15/8) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις αναφορές ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσαν νέα άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:25 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,40% στα 66,77 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιστούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Αυγούστου 2018 αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια, στα 410,8 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξεως των 1,6 εκατ. βαρελιών.
«Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά τα στοιχεία του API για τα αποθέματα τα οποία έδειξαν μία απροσδόκητη άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα», σχολιάζει ο επενδυτικός αναλυτής της Rivkin Securities, William O'Loughlin.
Τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας, και εφόσον επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του API αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Παράλληλα, οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι μετριασμένες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία θα μπορούσαν να επηρεάσουν σταδιακά τη ζήτηση προς το πετρέλαιο.
Μάλιστα, ο σχετικός δείκτης του ΟΟΣΑ, ο οποίος καλύπτει τις κυριότερες οικονομίες παγκοσμίως, βρίσκεται σε συνεχή πτώση από τον Ιανουάριο του 2018, ενώ τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε σε επίπεδα κάτω από τον μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης