Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε χαμηλά 19 μηνών ο χρυσός λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,50% και τα 1.194,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε χαμηλά 19 μηνών ο χρυσός λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,50% και τα 1.194,70 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών παραμένει σήμερα Τετάρτη (15/8) ο χρυσός, ο οποίος πλέον έχει υποχωρήσει κάτω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά, καθώς η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 11:04 π.μ. ο χρυσός καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.194,70 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,14% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,32 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% στις 96,67 μονάδες, ένω προηγούμενως είχε βρεθεί ακόμα και στις 96,79 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών.
Σύμφωνα με τον Peter Fung της Wing Fung Previous Metals, η πτώση του χρυσού κάτω από τα 1.200 δολ. ανά ουγγιά αναμένεται να δημιουργήσει νέο αγοραστικό ενδιαφέρον, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η ισχυροποίηση του δολαρίου, καθώς και οι προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve αναμένεται να διατηρήσει τον χρυσό χαμηλότερα.
Από την πλευρά του, ο Amit Kumar Gupta της Adroit Financial Services, αναμένει ότι η άνοδος του χρυσού για το ερχόμενο διάστημα θα είναι περιορισμένη, εκτιμόντας μάλιστα ότι το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να δοκιμαστεί ακόμα και στη ζώνη των 1.165 δολ. ανά ουγγιά.
«Έαν η κρίση στην Τουρκία συνεχιστεί, ενδέχεται να δούμε ορισμένες αγορές στον χρυσό», ανέφερε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «προς το παρόν, το αμερικανικό δολάριο εξηακολουθεί να αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης