Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2,5% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο του 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Στο 2,5% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο του 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018 ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Μεγάλη Βρετανία παρέμεινε αμετάβλητος
Την πρώτη του επιτάχυνση μετά από οκτώ μήνες σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούλιο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (15/8) η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε στο 2,5% σε ετήσια βάση, έναντι 2,4% τον Ιούνιο του 2018, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων, αλκοολούχων ποτών, καπνού και ενέργειας, παρέμεινε σταθερός στο 1,9%.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή στη Μεγάλη Βρετανία παρέμειναν επίσης αμετάβλητες, όντες σύμφωνες με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.
«Τα εισητήρια μεταφοράς και τα καύσιμα, μαζί με τις συχνά ασταθείς τιμές των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, οδήγησαν σε αύξηση του κόστους για τους καταναλωτές, ενώ από την άλλη υπήρξε πτώση των τιμών στα γυναικεία ενδύματα και υποδήματα, και σε ορισμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», σχολίασε ο επικεφαλής στον τομέα πληθωρισμού της ONS, Mike Hardie.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημιοσιεύθηκαν σήμερα, ο ετήσιος πληθωρισμός στις τιμές παραγωγού υποχώρησε στος 3,1% έναντι 3,3% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προβλέψεις.
Σε μηνιαία βάση, τοι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης