Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η μη συμφωνία για το Brexit θα έχει σημνατικό αντίκτυπο στις αγορές

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η μη συμφωνία για το Brexit θα έχει σημνατικό αντίκτυπο στις αγορές
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η οικονομία της Μ. Βρετανίας θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θα προκύψουν
Στο γεγονός ότι η μη συμφωνία για το Brexit θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις αγορές, αναφέρθηκε σήμερα (15/8) ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λετονία.
Η Βρετανία αναμένεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λιγότερο από οκτώ μήνες, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με τις Βρυξέλλες του όρους τις αποχώρησης, αυξάνοντας τις πιθανότητες να υπάρξει αποχώρηση χωρίς μία επίσημη συμφωνία.
Η πτώση της στερλίνας κατά την περασμένη εβδομάδα ήταν εν μέρει αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα των διαπραγματεύσεων και τις πιθανότητας να μην υπάρξει συμφωνία.
Ερωτηθείς για την πιθανό αντίδραση της αγοράς απέναντι σε μία αποχώρηση χωρίς να υπάρξει συμφωνία, ο βρετανός υπουργός ανέφερε ότι «θα υπάρξει ένας σημαντικός βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος, αλλά πιστεύω ότι σε αυτές τις καταστάσεις η βρετανική οικονομία θα βρει έναν τρόπο να τις ξεπεράσεις και θα βρούμε εν τέλει έναν τρόπο να ευδοκιμήσουμε και να είμαστε επιτυχημένοι».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Edgars Rinkevics, ο οποίος συναντήθηκε με τον Hunt προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα του Brexit, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι κατά τον ίδιο οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας είναι 50-50.
Ο βρετανός ΥΠΕΞ δεν θέλησε να αναφερθεί σε κάποιο ποσοστό πιθανοτήτων, τονίζοντας ότι «φυσικά, υπάρχει ο κίνδυνος μίας μη συμφωνίας, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός χωρών που αναγνωρίζουν ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος για τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και για την ΕΕ».
«Αντί να αναφερόμαστε σε ακριβή ποσοστά, ας εργαστούμες σκληρά ώστε να βεβαιωθούμε ότι δε θα συμβεί αυτό», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης