Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 13 μηνών το δολάριο, με τα «βλέμματα» στην Τουρκία - Στο 1,13 το ευρώ

Σε υψηλά 13 μηνών το δολάριο, με τα «βλέμματα» στην Τουρκία - Στο 1,13 το ευρώ
Η κρίση στην τουρκική λίρα απομακρύνει τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και τους στρέφει στα ασφαλή καταφύγια
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών ανήλθε σήμερα (15/8/2018) το δολάριο, καθώς η κρίση στην τουρκική λίρα απομακρύνει τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και τους στρέφει στα ασφαλή καταφύγια.
Ενδείξεις ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, εν αναμονή της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) τον επόμενο μήνα, έχουν ενδυναμώσει σημαντικά το δολάριο σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα τις τελευταίες εβδομάδες.
Η πρόσφατη κατάρρευση στην τουρκική λίρα έχει πλήξει ιδιαίτερα το ευρώ, λόγω των ανησυχιών για την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι η λίρα έχει σημειώσει απώλειες άνω του 40% έναντι του δολαρίου το 2018, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την επιμονή του τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, στα χαμηλά επιτόκια, αλλά και τις τεταμένες σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.
Ωστόσο, η λίρα σήμερα ενισχύεται σε σχέση με το δολάριο, στις 6,11 λίρες/δολ., όταν μόλις την περασμένη Παρασκευή (10/8) είχε διολισθήσει στο ιστορικό χαμηλό των 7,24 λιρών/δολ.


Περί τις 15:00, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,132 δολ.


Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,2% στις 96,9 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης