Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, με τα «βλέμματα» στην Τουρκία - Στο 2,84% το 10ετές

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, με τα «βλέμματα» στην Τουρκία - Στο 2,84% το 10ετές
Θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον επόμενο μήνα
Πτώση σημειώνουν σήμερα (15/8/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν μέσω των αυξημένων εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία, ενώ η τουρκική συναλλαγματική κρίση συνεχίζει να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, στρέφοντας τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Η πρόσφατη κατάρρευση της λίρας έχει πυροδοτήσει φόβους για μετάδοση σε άλλες αναδυόμενες αγορές.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν και οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, με την Άγκυρα να απαντά με αυξημένους δασμούς στις κυρώσεις της Ουάσιγκτον.
Όπως αναφέρει η «Hurriyet», η Άγκυρα επέβαλε πρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του ρυζιού, των προϊόντων καπνού, των οχημάτων, του οινοπνεύματος, του άνθρακα και των καλλυντικών.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο ρυθμός αύξησης των τιμολογίων φθάνει το 140%, ανάλογα με το προϊόν.
Έτσι, περί τις 17:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση κατά 4,9 μονάδες βάσης στο 2,84%.


Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί κατά 3,9 μ.β. στο 3,02%, ενώ του 2ετούς σημειώνει πτώση 3,3 μ.β. στο 2,60%.


Εν τω μεταξύ, ορισμένα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για μια αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), τον επόμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις των αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούλιο, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση κατά 0,1%.
Οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 0,1% του Ιουνίου, ενώ οι πωλήσεις στα καταστήματα ενδυμάτων σημείωσαν άλμα 1,3%, έναντι πτώσης 1,6% του προηγούμενου μήνα.
Σε άλλα στοιχεία, με τον ταχύτερο ρυθμό άνω των τριών ετών αυξήθηκε η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων στο β’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το α’ τρίμηνο του 2015.
Τέλος, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε οριακά κατά 0,1% τον Ιούλιο, σε μια περαιτέρω θετική ένδειξη για την οικονομία των ΗΠΑ, αν και από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,3% για τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης