Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολύ κοντά σε συμφωνία για το μεταναστευτικό Ελλάδα και Γερμανία

tags :
Πολύ κοντά σε συμφωνία για το μεταναστευτικό Ελλάδα και Γερμανία
Βερολίνο: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα για το μεταναστευτικό 
Μικρές λεπτομέρειες έχουν απομείνει προκειμένου να κλείσουν οι συμφωνίες για το μεταναστευτικό τις οποίες διαπραγματεύεται το Βερολίνο με την Ελλάδα και την Ιταλία, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Eleonore Petermann.
«Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν πολύ εντατικές συνομιλίες και σε υπουργικό επίπεδο.
Απομένουν να διευκρινιστούν μόνο μερικές μικρές λεπτομέρειες.
Με βάση λοιπόν το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι συμφωνίες θα επιτευχθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι μεν σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα, αλλά μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα.
Πριν δύο ημέρες, η Καγκελάριος Angela Merkel, γνωστοποίησε πως οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για μια συμφωνία στο μεταναστευτικό, είναι αρκετά προχωρημένες, επισημαίνοντας ότι η αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία χρειάζεται ακόμη χρόνο.
«Βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης», δήλωσε η Merkel κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Denis Zvizdic, ενώ τόνισε ότι η ίδια είναι πρόθυμη να συνομιλήσει και απευθείας με τον ιταλό πρωθυπουργό, Giuseppe Conte.
«Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόσο η Merkel όσο και ο Zvizdic τόνισαν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι αιτίες του αυξημένου αριθμού προσφύγων οι οποίοι φθάνουν μέσω της Σερβίας.
Σύμφωνα με τον βόσνιο αξιωματούχο, πολλοί εκμεταλλεύονται το καθεστώς ελεύθερης βίζας μεταξύ Ιράν και Σερβίας και κατόπιν επιχειρούν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Βοσνίας.
«Φυσικά προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι κινούνται ήδη από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα. Και όλοι ακολουθούν αυτή την βαλκανική διαδρομή», δήλωσε ο Zvizdic και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει, σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που περνούν από την χώρα του προς την Ε.Ε.
Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος υποσχέθηκε στον συνομιλητή της ενίσχυση της βοήθειας μέσω της δύναμης Frontex.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης