Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόσχα: Δεν προκαλέσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

tags :
Μόσχα: Δεν προκαλέσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων
Η Ελλάδα επιδείνωσε τις σχέσεις με τη Μόσχα, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Η Ελλάδα ήταν αυτή που προκάλεσε την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, υποστήριξε έμμεσα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "δεν ήταν η Ρωσία αυτή που έκανε τα πρώτα βήματα τα οποία οδήγησαν στην επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία προς μία ολοκληρωμένη συνεργασία με την Ελλάδα.
Θεωρούμε αυτήν την κατάσταση μη φυσιολογική και προσωρινή, ελπίζουμε να επιλυθεί σύντομα και είμαστε έτοιμη να επιδείξουμε μία υπομονετική και υπεύθυνη στάση".
"Είναι απαράδεκτο να στρεβλώνουμε την ιστορία και τους καταστατικούς στόχους οργανώσεων πολιτών.
Η Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρεία Παλαιστίνης, όπως και πολλές άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, το μόνο που κάνει είναι να υλοποιεί πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και μόνο εφόσον έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένους εταίρους", πρόσθεσε, σύμφωνα με το Interfax.
Επίσης, αναφερόμενη στην Τουρκία υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν συνάπτει φιλίες με κάποιον, ώστε να εξοργίσει κάποιον άλλο.
"Η συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών".
Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα προέβη στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων ως δύο απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.
Η κίνηση αυτή πυροδότησε την αντίδραση της Μόσχας η οποία απάντησε με το ίδιο "νόμισμα" προχωρώντας στην απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης