Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 3,2% το 10ετές ιταλικό ομόλογο, σε υψηλό δύο μηνών η απόδοση στο 2ετές

tags :
Στο 3,2% το 10ετές ιταλικό ομόλογο, σε υψηλό δύο μηνών η απόδοση στο 2ετές
Πάνω από το 3% διατηρείται το 10ετές ιταλικό ομόλογο
Πάνω από το σήμα κατατεθέν του 3% διατηρείται το 10ετές κρατικό ομόλογο Ιταλίας, εν μέσω κρίσης στη γειτονική Τουρκία και ανησυχιών για νέα αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας στη Ρώμη.
Ειδικότερα, ημέρα αργίας στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, το 10ετές διαπραγματεύεται –ηλεκτρονικά– κοντά στο 3,2%, παραμένοντας αμετάβλητο σε ημερήσια βάση, ενώ, την ίδια στιγμή, το 2ετές φθάνει το 1,41% –στις 19:15.




Νωρίτερα, μάλιστα, το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού εκτοξεύθηκε πάνω από το 1,43%, υψηλό δύο μηνών.



Η ιταλική κεφαλαιαγορά, ύψους 2 τρισεκ. ευρώ, έχει βιώσει ουκ ολίγα sell-off μετά τις εκλογές του περασμένου Μαρτίου, με την κυβέρνηση Λέγκας του Βορρά και Κινήματος Πέντε Αστέρων να μην «πείθει» τις αγορές.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι ιταλικές μετοχές βρίσκονται υπό πίεση, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα αγνοήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον προϋπολογισμό του 2019, γεγονός που θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη μετά της Ελλάδας.
Στις 13 Αυγούστου 2018, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας της Ιταλίας Luigi Di Maio, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με το ενδεχόμενο μιας κερδοσκοπικής επίθεσης στις αγορές της Ιταλίας.
«Δεν βλέπω κίνδυνο μιας κερδοσκοπικής επίθεσης στις αγορές και στην ιταλική κυβέρνηση.
Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί περισσότερο ευσεβή πόθο της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere della Sera.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις αγορές εναντίον της κυβέρνησης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μας απειλήσει».
Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένεο κερδοσκοπική επίθεση κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αλλά η Ιταλία είναι σε θέση να αμυνθεί, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Di Maio δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα πραγματοποιήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις με το μέγιστο σεβασμό για τη δημοσιονομική ισορροπία και ότι δεν υπάρχει λόγος υπέρβασης του ορίου του 3% του ελλείμματος προς το ΑΕΠ.
«Θα πείσουμε την ΕΕ να μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το χρέος και θα ενισχύσουν την εσωτερική ζήτηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης