Τελευταία Νέα
Διεθνή

ICE: Η ζήτηση για τουρκικές λίρες αυξήθηκε 24.000% στη Βρετανία - Οι τουρίστες σπεύδουν να επωφεληθούν

ICE: Η ζήτηση για τουρκικές λίρες αυξήθηκε 24.000% στη Βρετανία - Οι τουρίστες σπεύδουν να επωφεληθούν
Σε κατακόρυφη αύξηση η ζήτηση από Βρετανούς που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία
Η ελεύθερη πτώση της τουρκικής καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό το νόμισμα για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την Τουρκία, με αποτέλεσμα το International Currency Exchange (ICE) να ανακοινώσει, επισήμως, ότι… ξέμεινε από τουρκικές λίρες.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί το ICE στην ιστοσελίδα του (www.iceplc.com) η ζήτηση για το τουρκικό νόμισμα έχει αυξηθεί κατά 24.000% τον Αύγουστο του 2018 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα στη Βρετανία.
Μάλιστα το ICE διευκρινίζει ότι μόνο τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος που διαθέτει στα αεροδρόμια Luton και Doncaster διαθέτουν ακόμη κάποιες τουρκικές λίρες, αλλά και αυτές αναμένεται ότι θα τελειώσουν γρήγορα.
«Εργαζόμαστε σε συνεργασία με τους προμηθευτές μας αλλά και την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας προκειμένου να αυξήσουμε το αποθεματικό μας σε τουρκικές λίρες, αλλά η ζήτηση είναι τόσο υψηλή που τελικά δεν το έχουμε κατορθώσει ακόμη.
Ζητούμε συγνώμη από τους πελάτες μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Louis Bridger, διευθύνων σύμβουλος του ICE.
Πάντως προσθέτει ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία δεν είναι ανάγκη να έχουν λίρες, καθώς στα τουριστικά θέρετρα της γειτονικής χώρας γίνεται δεκτό τόσο το δολάριο όσο και το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης