Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ράλι» στα ψηφιακά νομίσματα - «Άλμα» 20 δισ. για τον κλάδο, στα 212,5 δισ. δολάρια

tags :
«Ράλι» στα ψηφιακά νομίσματα - «Άλμα» 20 δισ. για τον κλάδο, στα 212,5 δισ. δολάρια
«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα
«Ράλι» ακολουθεί τη χθεσινή κατάρρευση στις τιμές των επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων, με το Bitcoin να ανακτά τα 6.500 δολάρια ανά μονάδα (+8,3%) και την αξία του κλάδου να ενισχύεται κατά περίπου 20 δισ. δολάρια σε ημερήσια βάση.
Πλέον, η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων φθάνει τα 212,56 δισ. δολάρια, 113,11 δισ. εκ των οποίων αφορούν το Bitcoin.
Άνοδο άνω του 10% καταγράφουν τα, επίσης, δημοφιλή Ethereum, XRP (Ripple), Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano και Monero.
Το Tether δεν επηρεάζεται, ως συνήθως, ενώ άνοδος κοντά στο 20% παρατηρείται στα NEO και OmiseGO!
Οι τιμές των επικρατέστερων κρυπτονομισμάτων (πλατφόρμα «CoinMArketCap»), στις 20:25:




Η μέση διακύμανση της τιμής του Bitcoin:



Σε αντίθετο κλίμα από το σημερινό, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της PayPal Holdings υποστήριξε σήμερα (15 Αυγούστου 2018) πως το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα οδεύει ολοταχώς προς τη μηδενική αξία.
Μιλώντας στο κανάλι CNBC, ο Bill Harris ότι το Bitcoin δεν αντικατοπτρίζει όσα διαμηνύουν οι υποστηρικτές του, εκτιμώντας ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων.
«Τελικά θα φθάσει κοντά στο μηδέν.
Οι υποστηρικτές του Βitcoin ισχυρίζονται ότι είναι γρήγορο, δωρεάν, αποτελεσματικό, ασφαλές, παγκόσμια αποδεκτό και χρήσιμό -δεν είναι τίποτε από αυτά τα πράγματα», σχολίασε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bill Harris εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις προοπτικές στα ψηφιακά νομίσματα.
Τον περασμένο Απρίλιο, χαρακτήρισε το Βitcoin «απάτη», λέγοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί επειδή πρόκειται για μια «φούσκα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης