Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ανθεκτικά τα ελληνικά ομόλογα στην ιταλική κρίση - Υπάρχει αξία

tags :
Societe Generale: Ανθεκτικά τα ελληνικά ομόλογα στην ιταλική κρίση - Υπάρχει αξία
Ανθεκτικά στην ιταλική κρίση τα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει η Societe Generale
Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ενδέχεται να αποδειχθούν ανθεκτικά στο ρίσκο που εμφανίζεται η γειτονική Ιταλία, αν και δεν αξιολογούνται εντός επενδυτικής βαθμίδας, σχολιάζουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Societe Generale.
Είναι «πολύ δύσκολο» να φανταστεί κανείς σενάρια στα οποία η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, συμπληρώνουν, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο, σε σύγκριση με το ιταλικό.
«Υπάρχει μακροπρόθεσμη αξία στην Ελλάδα.
Τα spread των ελληνικών ομολόγων θα συρρικνωθούν σε σχέση με αυτά των ιταλικών αν η προέλευση των αναταράξεων είναι η Ιταλία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Yvan Mamalet και Ciaran O’Hagan.
Αυτή τη στιγμή οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα μόνο μέσω κοινοπρακτικών εκδόσεων, το οποίο δυσκολεύει την έξοδο από την αγορά σε περίπτωση που ένα εξωτερικό σοκ προκαλέσει αναταράξεις, προσθέτει το Bloomberg.
Όπως επισημαίνει το αμερικανικό κανάλι, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι συναλλαγές στη δευτερογενή ηλεκτρονικών ομολόγων ανήλθαν στα 139 εκατ. ευρώ από την αρχή του μήνα ως τις 10 Αυγούστου 2018, όταν τον Ιούλιο είχαν ανέλθει στα 561 εκατ. ευρώ.
«Σε κάθε περίπτωση η διαφορά των αποδόσεων ελληνικών και ιταλικών ομολόγων έχει συρρικνωθεί τους τελευταίους μήνες.
Το spread των 5ετών τίτλων είναι στις 100 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο επίπεδο μετά την κρίση», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης