Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» σχεδόν 3% για το αμερικανικό αργό - Σε χαμηλό άνω των δύο μηνών

«Βουτιά» σχεδόν 3% για το αμερικανικό αργό - Σε χαμηλό άνω των δύο μηνών
Οριακά πάνω από τα 65 δολ. το αμερικανικό αργό - Στα 70,9 δολ. το Brent
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, κάτι που καταγράφηκε σε όλο το φάσμα των εμπορευμάτων τόσο εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου όσο και της αναπάντεχης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 2,88% για να διαμορφωθεί στα 65,01 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουνίου 2018.
Το συμβόλαιο βρέθηκε σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων φθάνοντας ενδοσυνεδριακά στα 64,51 δολάρια.


Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το Brent με απώλειες της τάξης του 2,1% και διαμόρφωση στα 70,9 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, στα 70,30 δολάρια το βαρέλι.

Απροσδόκητη αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα

Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (15/8/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Αυγούστου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
 

Στις 14/8 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 740.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 583.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξησή τους κατά 1 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,34 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης