Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το sell-off στα τουρκικά ομόλογα κόστισε ακριβά στη Barclays

tags :
Το sell-off στα τουρκικά ομόλογα κόστισε ακριβά στη Barclays
Απώλειες τουλάχιστον 15 εκατ. βρετανικών λιρών για τη Barclays από το sell-off στα τουρκικά ομόλογα
Το sell-off στα τουρκικά ομόλογα που ακολούθησε την κατάρρευση της τοπικής λίρας εντός της τρέχουσας εβδομάδας, προκάλεσε απώλειες σε μία εκ των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης, την Barclays.
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές, ενδεικτικά, ένας trader της βρετανικής τράπεζας υπέστη ζημίες ύψους 15 εκατ. στερλινών.
Πρόκειται για τον Tolga Kirbay («μεταγραφή» από τη γαλλική BNP Paribas), ο οποίος πόνταρε σε ανάκαμψη του κρατικού τουρκικού 10ετούς χρεογράφου, χωρίς όμως να δικαιωθεί.
Αν και οι απώλειες δε φαντάζουν μεγάλες σε σύγκριση με τον όγκο των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της Barclays, το ποσό αποτελεί ένα σημαντικό μέρος στα 100 εκατ. δολάρια κερδών που παράγει η βρετανική τράπεζα ετησίως από τα εταιρικά ομόλογα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Απαντώντας, η Barclays έκανε λόγο για ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, υπογραμμίζοντας πως οι αναταράξεις στην Τουρκία «επηρεάζουν ένα πολύ μικρό μέρους» από αυτό.
Να σημειωθεί πως, στις 21:55, η απόδοση για το 10ετές τουρκικό ομόλογο διαμορφώνεται στο 20,59%, ενώ για το 2ετές φθάνει το 26,84%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης