Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζημίες 891 εκατ. δολαρίων για την Uber το β' 3μηνο 2018

tags :
Ζημίες 891 εκατ. δολαρίων για την Uber το β' 3μηνο 2018
Νέα οικονομικές ζημίες για την Uber
Με ζημίες ύψους 891 εκατ. δολαρίων ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Uber, επίδση βελτιωμένη σε σύγκριση με τις απώλειες ύψους 1,1 δισεκ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017 και 312 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Σε όρους EBITDA, οι ζημίες ανέρχονται σε 614 εκατ. δολάρια, έναντι 773 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Ο συνολικός όγκος των κρατήσεων ανήλθε σε 12 δισεκ. δολάρια.
Επισημαίνεται πως η αμερικανική εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ετήσια κέρδη.

Αναστέλλει τη λειτουργία της στη Βαρκελώνη η Uber

Την απόφαση να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Βαρκελώνη γνωστοποίησε στις 26 Ιουλίου 2018 η Uber, στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων κατά οχημάτων της εταιρείας, κατά τη διάρκεια απεργίας των οδηγών ταξί.
Οι οδηγοί διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι αναστέλλεται το μέτρο περιορισμού των αδειών σε εταιρίες τύπου Uber στο μισό από τις 800 που υπάρχουν σήμερα.
Τα πράγματα στο κέντρο της Βαρκελώνης ξέφυγαν όταν οδηγοί ταξί επιτέθηκαν σε οχήματα της Uber με κλωτσιές και αντικείμενα, ενώ υπήρξαν και αυτοί που χρησιμοποίησαν μπογιές.
Ως εκ τούτου, η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προς το παρόν τη λειτουργίας γιατί «αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των επιβατών και των οδηγών».
Κατήγγειλε δε ότι «η ατιμωρησία αυτών των ριζοσπαστικών ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα είναι εξωφρενική.
Θα συνεργαστούμε με τις αρχές για τη σύλληψη των ταραξιών».

Νέοι μπελάδες για την Uber, μήνυση ετοιμάζουν οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου

Μήνυση εναντίον της Uber φέρονται να ετοιμάζουν οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κανάλι «Sky», στον απόηχο της απόφασης των τοπικών αρχών να χορηγήσεων εκ νέου άδεια λειτουργίας στην αμερικανική εταιρεία.
Όπως μεταδόθηκε, η λονδρέζικη ένωση (Licensed Taxi Drivers) θα διεκδικήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός (1) δισ. βρετανικών λιρών, επικαλούμενοι τις ζημίες που έχουν υποστεί 25.000 οδηγοί ταξί της μεγαλούπολης, εξαιτίας της Uber.
Μάλιστα, το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη και στα 1,25 δισ. στερλίνες, επισημαίνεται.
Στα τέλη του Ιουνίου 2018, η Uber ανέκτησε και την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο, έπειτα από 15 μήνες, με Βρετανό δικαστή να αναιρεί την απόφαση του περασμένου Σεπτέμβρη, βάσει της οποίας η εταιρεία έπαυε τη λειτουργία της στην μεγαλούπολη. Βέβαια, το δικαστήριο του Λονδίνου έθεσε όρους σχετικά με την εταιρική ευθύνη.
Ο τοπικός ρυθμιστικός οργανισμός (Transport for London, Tfl) κατηγόρησε, πέρυσι, την Uber για «έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας» σε σχέση με τη «δημόσια ασφάλεια», προχωρώντας στη μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας.
Αντιδρώντας, η Uber άσκησε έφεση.
«Είμαστε ευχαριστημένοι με τη σημερινή απόφαση.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την TfL για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, παρέχοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας», δήλωσε ο Tom Elvidge, γενικός διευθυντής της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η Uber παραδέχτηκε τα λάθη του στο παρελθόν, όπως, για παράδειγμα, τα βαριά ωράρια των οδηγών.
Πλέον, η Uber έχει «δεχθεί πόρτα» μεταξύ άλλων από το Ισραήλ, τη Δανία, το Μαρόκο, τη Φινλανδία (επέστρεψε), ενώ έχει σε εκκρεμότητα πολλές νομικές και κανονιστικές διαμάχες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε: Το 2019 η εισαγωγή της Uber στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης