Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit positive η επιτυχημένη ΑΜΚ της Ελληνικής Τράπεζας

tags :
Moody's: Credit positive η επιτυχημένη ΑΜΚ της Ελληνικής Τράπεζας
Θετικά αποτιμά η Moody's την επιτυχημένη ΑΜΚ της Ελληνικής Τράπεζας 
Θετικά αποτιμά (credit positive) την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Ελληνικής Τράπεζας (Caa1, υπό εξέταση για αναβάθμιση) ο αμερικανικός οίκος Moody's.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό στις 13 Αυγούστου 2018, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου σύναψε συµφωνία µε την Emma Alpha Holding, η οποία δεσμεύτηκε να εγγραφεί για µετοχές για το συνολικό ποσό των 50 εκατ. ευρώ για τις οποίες δεν θα γίνει εγγραφή από µετόχους της Ελληνικής Τράπεζας στην επερχόµενη έκδοση δικαιωµάτων.
Η έκδοση δικαιωµάτων αποτελεί µέρος της προγραµµατισµένης αύξησης κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ για την απόκτηση επιχείρησης που αποτελείται από ορισµένα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.
Η ΑΜΚ υπόκειται, µεταξύ άλλων, στην έγκριση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στις 22 Αυγούστου 2018.
«Το σχέδιο της Ελληνικής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επόμενης Τετάρτης. Η διοίκηση έχει δεσμεύσεις από περίπου το 66% των μετόχων για να προχωρήσει με την ΑΜΚ, ωστόσο το 75% των συμμετεχόντων πρέπει να εγκρίνει την ΑΜΚ, προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της εξαγοράς.
Η Ελληνική πρέπει επίσης να συνδυάσει επιτυχώς τον ισολογισμό της Συνεργατικής με τον δική της χωρίς να βλάψει την υπάρχουσα επιχειρηματική της δραστηριότητα. Η Ελληνική θα πρέπει να ενσωματώσει με επιτυχία το νεοαποκτηθέν προσωπικό της, διατηρώντας παράλληλα τη νεοαποκτηθείσα πελατειακή βάση και διασφαλίζοντας ότι οι υφιστάμενες επιχειρήσεις του δεν υποφέρουν κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης», σχολιάζει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης