Τελευταία Νέα
Διεθνή

World One (ΜΙΤ): Έως το 2040 ο κόσμος θα καταστραφεί - Η «πτώση» θα αρχίσει το 2020

tags :
World One (ΜΙΤ): Έως το 2040 ο κόσμος θα καταστραφεί - Η «πτώση» θα αρχίσει το 2020
Το βιοτικό μας επίπεδο θα μειωθεί δραματικά γύρω στο 2020 και θα δούμε το «τέλος του πολιτισμού» γύρω στο 2040
Ένα μοντέλο υπολογιστή, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά το 1973 από μια ομάδα επιστημόνων στο MIT, προειδοποιεί ότι τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά στον κόσμο μας.
Εάν οι προβλέψεις των υπολογιστών είναι ακριβείς, το βιοτικό μας επίπεδο θα μειωθεί δραματικά γύρω στο 2020 και θα δούμε το «τέλος του πολιτισμού» γύρω στο 2040.
Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει τέτοιες "υπέροχες" προβλέψεις για το μέλλον μας.
Για χρόνια, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κατευθυνόμαστε σε μια περίοδο σοβαρών ελλείψεων νερού, τροφίμων και πετρελαίου, καθώς οι περιορισμένοι φυσικοί μας πόροι αρχίζουν να εξαντλούνται, ενώ προειδοποιούν ότι το οικονομικό μας μοντέλο δεν είναι βιώσιμο και ότι κατευθυνόμαστε προς μια ιστορική κατάρρευση.
Επίσης, ανησυχητική είναι και αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας σε όλο τον πλανήτη και για τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής.
Η κοινωνία καταρρέει γύρω μας, και τα στοιχεία για μια "τέλεια καταιγίδα" πυκνώνουν.
Το όνομα του προγράμματος υπολογιστή είναι "World One", και δημιουργήθηκε αρχικά από τον Jay Forrester.
Ωστόσο, το συγκλονιστικό αποτέλεσμα των υπολογισμών έδειξε ότι το επίπεδο ρύπανσης και του πληθυσμού θα προκαλούσε παγκόσμια κατάρρευση μέχρι το 2040.
Το μοντέλο υπολογισμών ασχολείται πρωτίστως με τους φυσικούς πόρους, τη ρύπανση και το επίπεδο του πληθυσμού, αλλά πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες.
Για παράδειγμα οι άνθρωποι πρέπει να συμπεριφέρονται με πολιτισμένο τρόπο, ενώ υπάρχουν πολύ περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο κοινωνικής αποσύνθεσης σε καθημερινή βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης