Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Principal Global Investors: Το Κατάρ απλά έδωσε χρόνο στον Erdogan – Η κρίση στην Τουρκία δεν έχει τελειώσει

tags :
Principal Global Investors: Το Κατάρ απλά έδωσε χρόνο στον Erdogan – Η κρίση στην Τουρκία δεν έχει τελειώσει
Θα δούμε μερικά πολύ γρήγορα και πολύ απότομα κέρδη, αλλά η τάση δεν είναι πολύ καλή, ανέφερε ο McCaughan
Η λίρα της Τουρκίας ανακάμπτει σήμερα, Πέμπτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επική της πτώση έχει λήξει, προειδοποιούν οι ειδικοί της αγοράς.
Χωρίς σημάδια κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ και με την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των βασικών οικονομικών αδυναμιών, μακροπρόθεσμα μια ανακούφιση για την Τουρκία είναι απίθανη και οι κίνδυνοι παραμένουν εξαιρετικά υψηλοί.
«Νομίζω ότι θα δούμε μερικά πολύ γρήγορα και πολύ απότομα κέρδη, αλλά η τάση δεν είναι πολύ καλή, και υποψιάζομαι ότι αυτή η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει», ανέφερε ο Jim McCaughan, διευθύνων σύμβουλος της Principal Global Investors με έδρα το Λονδίνο.
Μιλώντας στο CNBC ο ίδιος ανέφερε ότι «η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε σύσφιξη της πολιτικής, η οποία μπορεί να επιβραδύνει την οικονομία, αλλά θα μπορούσε να σταθεροποιήσει το νόμισμα.
Επίσης, θα μπορούσε να είχαν νόημα κινήσεις για τη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και του δημοσιονομικού ελλείμματος, καθώς και τα δύο είναι υψηλά».
Σύμφωνα με τον McCaughan χρειάζονται πιο θεμελιώδη πολιτικές αλλαγές για τη σταθεροποίηση της λίρας
Μέχρι στιγμής, η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 40% της αξίας του έναντι του δολαρίου φέτος, πυροδοτώντας φόβους της μετάδοσης στις αναδυόμενες αγορές.
Οι επενδυτές ζητούν από καιρό πολιτικά μηνύματα που θα αναζωπυρώσουν την εμπιστοσύνη στη χώρα.
Όμως, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogam έχει επικριθεί ότι δεν επιτρέπει την τράπεζα επαρκή ανεξαρτησία ώστε αυτή να αυξήσει τα επιτόκια, παρά την υπερθέρμανση της οικονομίας και τον πληθωρισμό άνω του 15%.
«Λόγω του δίδυμου ελλείμματος, η Τουρκία έχει μια μεγάλη εξωτερική απαίτηση χρηματοδότησης, με τα 15 δισ. του Κατάρ απλά να αγοράζουν χρόνο, χωρίς να λύνουν το πρόβλημα», ανέφερε ο McCaughan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης