Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά 13 μηνών το ευρώ λόγω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, στα 1,1377 δολ.

Απομακρύνεται από τα χαμηλά 13 μηνών το ευρώ λόγω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, στα 1,1377 δολ.
Η είδηση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας οδήγησε στην αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (16/8) το ευρώ έναντι του δολαρίου, αποκτώντας απόσταση από τα χαμηλά 13 μηνών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά την είδηση ότι αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ αργότερα εντός του μήνα προκειμένου να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσει των δύο χρών για το εμπόριο.
Ειδικότερα, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,26% έναντι του δολαρίου, στα 1,1377 δολ. ενώ χθες (15/8) είχε υποχωρήσει στα 1,1301 δολάρια.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,12% στις 96,47 μονάδες, μετά τη σημαντική άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, και η οποία οδήγησε σε υψηλά 13 μηνών.
Αν και αρκετές ισοτιμίες αναδυόμενων αγορών κατέγραψαν άνοδο σήμερα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές παρέμειναν υπό πίεση, υποδεικνύοντας τον προβληματισμό που συνεχίζει να επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών.
«Η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ παρέχει στήριξη στην αγορά», δήλωσε η αναλύτρια της Commerzbank, Thu Lan Nguyen, προσθέτοντας ότι «καθώς η λίρα δεν υποτιμήθηκε περαιτέρων, αυτό απομάκρυνε ορισμένη ένταση από την αγορά».
Η ίδια ωστόσο τόνισε ότι η νομισματική κρίση στην Τουρκία δεν έχει τελειώσει ακόμα, επειδή οι αρχές δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμα τα βασικά αίτια.
Σε ότι αφορά τον τομέα του εμπορίου, το αρμόδιο Υπουργείο της Κίνας ανέφερε σήμερα ότι έχει λάβει πρόσκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκιεμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Διεθνών Υποθέσεων των ΗΠΑ, David Malpass.
Η είδηση ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου εμφανίζον προθυμία να διαπραγματευτούν έδωσε ώθηση στο κλίμα μεταξύ των επενδυτών, μετά από μία εβδομάδα έντονης ανησυχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης