Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 21 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2018 - Στις 11,9 μονάδες ο δείκτης της Fed

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 21 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2018 - Στις 11,9 μονάδες ο δείκτης της Fed
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου των ΗΠΑ αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/8) στοιχεία της Philadelphia Fed, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Philadelphia Fed υποχώρησε στις 11,9 μονάδες, έναντι 25,7 μονάδες των Ιούλιο του 2018, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών.
Μάλιστα, οι οικονομολόγοι του MarketWatch ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 22,5 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον υποδείκτη των νέων παραγγελιών, καταγράφηκε «βουτιά» στις 9,9 μονάδες, έναντι 21,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις αποστολές υπο΄χωρησε στις 8,1 μονάδες, έναντι 16,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο δείκτης που σχετίζεται με τη δραστηριότητα του κλάδου κατά τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε στις 38,8 μοπνάδες, μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση του δείκτη ενδέχεται να σχετίζεται με τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης Philly Fed υποχώρησε σε κατώτερο επίπεδο σε σύγκριση με τον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας Empire State, ο οποίος αυξήθηκε κατά 3 μονάδες, στις 25,6 μονάδες συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης