Νέες τουρκικές προκλήσεις σε διεθνή ύδατα, παρενόχληση κυπριακής τράτας

Νέες τουρκικές προκλήσεις σε διεθνή ύδατα, παρενόχληση κυπριακής τράτας
Νέες τουρκικές προκλήσεις σε διεθνή ύδατα
Συνέχεια των προκλήσεων καταγράφεται στα διεθνή ύδατα, με νέο περιστατικό αυτό που συνέβη σήμερα (16 Αυγούστου 2018) τα ξημερώματα όταν δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, παρενόχλησαν την υπό κυπριακή σημαία τράτα «Μπουμπουλίνα» του Group Ψαροκάικα.
Η τράτα βρισκόταν στην περιοχή του Απόστολου Ανδρέα σε διεθνή ύδατα και συγκεκριμένα σε απόσταση 16 ναυτικών μιλίων από τις τουρκικές ακτές.
Δύο πολεμικά πλοία πλησίασαν την τράτα και απείλησαν τον κυβερνήτη όπως απομακρυνθεί άμεσα από την περιοχή.
Η τράτα στη συνέχεια απομακρύνθηκε στα 24 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές αλλά τα δύο πολεμικά πλοία συνέχισαν να απειλούν τον Αιγύπτιο Κυβερνήτη της τράτας, όπως απομακρυνθεί από την περιοχή.
Υπό τις απειλές των τουρκικών πλοίων, η τράτα επέστεψε στο λιμάνι Λεμεσού ενώ ακολούθησε καταγγελία στο Τμήμα Αλιείας και στο Υπουργείο Γεωργίας, με την καταγγελία να διαβιβάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών θα προχωρήσει σε διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη, καταγγέλλοντας την τουρκική προκλητικότητα σε διεθνή ύδατα.
Μάλιστα, οι συνομιλίες του κυβερνήτη και των τουρκικών πλοίων έχουν ηχογραφηθεί, προς υποστήριξη των καταγγελιών για την τουρκική προκλητικότητα.
Μιλώντας στην CyprusTimes, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης του Group Ψαροκάικα Άριστος Αριστείδου, απηύθυνε κάλεσμα προς την κυβέρνηση όπως προχωρήσει στα απαραίτητα διαβήματα στους διεθνείς οργανισμούς για τα όσα έχουν συμβεί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS