Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παράταση από τον ΑΔΜΗΕ έως τις 3/9 στην υποβολή προσφορών για τη Γ΄ φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων

tags :
Παράταση από τον ΑΔΜΗΕ έως τις 3/9 στην υποβολή προσφορών για τη Γ΄ φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων
Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2018
Στην παράταση της προθεσμίας για την υποβολή προσφορών για την τρίτη φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ.
Έτσι η σχετική διορία, η οποία σύμφωνα με την αρχική διακήρυξη του έργου έληγε στις 23 Αυγούστου 2018, μετατέθηκε κατά δυο εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα για τις 3 Σεπτεμβρίου.
Το έργο αφορά την πόντιση μίας δεύτερης υποβρύχιας γραμμής μεταφοράς 150 KV, η οποία θα συνδέει τη Σύρο με το Λαύριο.
Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχυθεί η ασφάλεια τροφοδοσίας του κυκλαδίτικου συμπλέγματος που ήδη ηλεκτροδοτείται από το ηπειρωτικό δίκτυο, απομακρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο να χρειαστεί λόγω βλάβης να τεθεί σε λειτουργία ο πετρελαϊκός σταθμός που θα έχει απομείνει σε κάποια από τα εν λόγω νησιά, σε καθεστώς «ψυχρής εφεδρείας».
Υπενθυμίζεται πως ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε πως η ολοκλήρωση της τρίτης φάσης, και επομένως όλου του project της διασύνδεσης, θα γινόταν το 2022. Ωστόσο, ο ΑΔΜΗΕ αποφάσισε να κάνει πιο εμπροσθοβαρές το χρονοδιάγραμμα, «φέρνοντας» την αποπεράτωσή του δύο χρόνια νωρίτερα, στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Για να επιταχυνθεί η υλοποίηση της τρίτης φάσης, το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ είναι η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης