Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 19 μηνών παραμένει ο χρυσός - Στο -0,21% και τα 1.181,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά 19 μηνών παραμένει ο χρυσός - Στο -0,21% και τα 1.181,50 δολ. ανά ουγγιά
Οι πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο συνεχίζονται παρά την πτώση του αμερικανικού δολαρίου
Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (17/8) ο χρυσός, παρά το γεγονός ότι η είδηση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδήγησε στην πτώση του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, περί τις 9:55 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.181,50 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,10% στις 96,38 μονάδες.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Barclays, Shin Kadota, η είδηση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών έχει ασκήσει πιέσεις στο δολάριο, το οποίο είχε αποτελέσει «επενδυτικό καταφύγιο» κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ όπως τονίζει ο ίδιος, η προσοχή της αγοράς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένται να απομακρυνθεί από την Τουρκία και να στραφεί στο ζήτημα του εμορίου.
Σε ότι αφορά το θέμα της Τουρκίας, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Berat Albayrak, περιέγραψε χθες (16/8) την τρέχουσα κατάσταση ως μία «ανωμαλία της αγοράς», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία θα βγει ισχυρότερη από την κρίση, γεγονός που μετρίασε τις πιέσεις που δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες η λίρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης