Τελευταία Νέα
Πολιτική

H Γερμανία στέλνει πίσω στην Ελλάδα 2.000 μετανάστες - Η συμφωνία Τσίπρα - Merkel

H Γερμανία στέλνει πίσω στην Ελλάδα 2.000 μετανάστες - Η συμφωνία Τσίπρα - Merkel
H αποδοχή του γερμανικού αιτήματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνει μορφή διμερούς δεσμευτικής συμφωνίας
(upd) Την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.
«Έχουμε συμφωνήσει με την Ελλάδα.
Τα Υπουργεία Εσωτερικών (έχουν συμφωνήσει) και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης.
Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών.
Έχουμε συμφωνήσει», δήλωσε η Ελεονόρε Πέτερμαν και διευκρίνισε ότι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της.
Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η κυρία Πέτερμαν δήλωσε ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν επιτυχή κατάληξη. «Βρισκόμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις και έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ.
Γίνονται επαφές και σε υπουργικό επίπεδο και θεωρούμε ότι και η συμφωνία με την Ιταλία θα επιτευχθεί», δήλωσε.
Την προηγούμενη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ αντίστοιχη συμφωνία της Γερμανίας με την Ισπανία.
Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα τα Νέα, στην Ελλάδα θα επιστρέψουν 2.000 μετανάστες από τη Γερμανία, οι οποίοι είχαν αιτηθεί ασύλου κατά την είσοδό τους στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η αποδοχή του γερμανικού αιτήματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνει μορφή διμερούς δεσμευτικής συμφωνίας.
Ελλάδα.
Ηδη η Γερμανία υπέγραψε ανάλογη συμφωνία με τους Ισπανούς, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές και με την Αθήνα ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσει συμφωνία και με τη Ρώμη.
Οι αποφάσεις ελήφθησαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης των τριών ηγετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η κυβέρνηση πάντως, στην κριτική που δεχόταν ότι η χώρα αναγκάζεται να δεχτεί επιπλέον μετανάστες την ώρα που ήδη στα νησιά η κατάσταση είναι εκρηκτική, απαντούσε ότι οι ροές από τη βαλκανική οδό προς τη Γερμανία είναι ελάχιστες από την ώρα που οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έχουν κλείσει τα σύνορά τους.
Παράλληλα σημείωνε ότι με βάση τη συμφωνία, η Αθήνα θα αποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών, αλλά το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχτεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης