Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Ο στρατός της Κίνας συνεχίζει να επεκτείνεται σε κρίσιμες περιοχές - Αυξημένες οι επιχειρήσεις βομβαρδισμών

tags :
ΗΠΑ: Ο στρατός της Κίνας συνεχίζει να επεκτείνεται σε κρίσιμες περιοχές - Αυξημένες οι επιχειρήσεις βομβαρδισμών
Η έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου τονίζει ότι ο κινεζικός στρατός έχει επεκτείνει ταχέως τις περιοχές όπου πραγματοποιεί ασκήσεις υπεράκτιων βομβαρδισμών
Στο γεγονός ότι ο στρατός της Κίνας έχει επεκτείνει τις επιχειρήσεις βομβαρδισμού κατά τα τελευταία χρόνια αναφέρεται η νέα έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου, η οποία μάλιστα προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα το Πεκίνο να «πραγματοποιεί ασκήσεις για βομβαρδισμούς» εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Ειδικότερα, η έκθεση του Πενταγώνου η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (17/8) αναφέρεται στις «προσπάθειες της Κίνας να αυξήσει την παγκόσμια επιρροή της», υπολογίζοντας παράλληλα ότι οι δαπάνες του Πεκίνου για τον τομέα της άμυνας ξεπέρασαν τα 190 δισ. δολάρια το 2017.
«Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει επεκτείνει ταχέως τις περιοχές όπου πραγματοποιεί ασκήσεις υπεράκτιων βομβαρδισμών, αποκτώντας εμπειρία σε κρίσιμες θαλάσσιες περιοχές και πιθανώς πραγματοποιώντας εκπαιδεύσεις για βομβαρισμούς εναντίον αμερικανικών και συμμαχικών στόχων», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του Πενταγώνου.
Παράλληλα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε ότι ενώ ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, δεν ήταν ξεκάθαρο το μύνημα που προσπαθούνε να στείλει το Πεκίνο πραγματοποιώντας τις πτήσεις «πέραν από μία επίδειξη βελτιωμένων ικανοτήτων».
Τον περασμένο Ιανουάριο οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την αντιμετώπιση της Κίνας και της Ρωσίας στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής εθνικής άμυνας, ενώ τον Ιούνιο, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Jim Mattis, έγινε ο πρώτος επικεφαλής του Πενταγώνου που επισκέφθηκε την Κίνα από το 2014.
«Παρά την προβλεπόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, ο επίσημος προϋπολογισμός της Κίνας για την άμυνα θα ξεπεράει τα 240 δισ. δολάρια μέχρι το 2028», αναφέρει μεταξύ άλλων το Πεντάγωνο, προσθέτοντας ότι ο στρατός της Κίνας «συνεχίζει να ενισχύει τις ικαναότητές της στον χώρο του διαστήματος, παρά τη δημόσια στάση της κατά της στρατιωτικοποίησης του διαστήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης