Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 2,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Στο 2,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να παραμείνει αμετάβλητος στο 2%
Άνοδο σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/8) στοιχεία της Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε στο 2,1% έναντι 2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο ΔΤΚ να παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποία εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 1,1% έναντι 0,9% τον προηγούμενο μήνα.
Η μεγαλύτερη συνεισφορά για την ετήσια άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη προήλθε από τον τομέα της ενέργειας (+9,5%), των υπηρεσιών (+1,4%) και των τροφίμων (+2,4%).
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,2%, καταγράφοντας οριακή επιτάχυνση σε σύγκριση με το 2,1% του Ιουνίου.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, οι χαμηλότεροι ρυθμοί πληθωρισμού σημειώθηκαν σε Δανία (0,9%) και Ιρλανδία (1%) ενώ στον αντίποδα οι υψηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν σε Ουγγαρία (3,4%), Βουλαρία (3,6%) και Ρουμανία (4,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης