Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για το ευρώ εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, στο +0,10% και τα 1,1382 δολ.

Συνεχίζεται η άνοδος για το ευρώ εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, στο +0,10% και τα 1,1382 δολ.
Η είδηση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας άσκησε ήπιες πιέσεις στο αμερικανικό δολάριο
Άνοδο για δεύτερο συνεχόμενη ημέρα καταγράφει σήμερα (17/8) το ευρώ, εν μέσω προσδοκιών ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποκλιμακώσουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, περί τη 1:50 μ.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης σημειώνει άνοδο της τάξεως του +0,04% στα 1,1382 δολάρια, ενώ προηγούμενως είχε βρεθεί ακόμα και στο +0,10% και τα 1,1382 δολάρια.
Παράλληλα, η είδηση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών άσκησε ήπιες πιέσεις στο αμερικανικό δολάριο, με τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ να υποχωρεί κατά -0,07% στις 96,41 μονάδες.
Το ευρώ έχει βρεθεί υπό πίεση τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των ανησυχιών που επικρατούν σχετικά με την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία, μετά την πτώση που σημείωσε η λίρα.
Παράλληλα, οι ανησυχίες ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας θα συμφωνήσει για έναν προϋπολοηγισμό με αυξημένες δημόσιες δαπάνες άσκησαν επίσης πιέσεις στο νόμισμα της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Societe Generale, Alvin Tan, οι σημερινή άνοδος του ευρώ σχετίζεται περισσότερο με την αποδυνάμωση του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από το «καταφύγιο» του αμερικανικού νομίσματος.
«Η μεταβλητότητα φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί τις τελευταίες 24 ώρες και η σταθερότητα έχει βοηθήσει τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών», πρόσθεσε ο Alvin Tan, την ίδια στιγμή που άλλοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη του ευρώ θα είναι περιορισμένη.
«Λαμβάνοντας υπόψην ότι η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία είναι σχετικά περιορισμένη, η αντίδραση αυτής της εβδομάδας από το ευρώ φάνηκε υπερβολική», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής της Mizuho Securities, Masafumi Yamamoto, διευκρινίζονας παράλληλα ότι «η άνοδος των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων στο πλαίσιο των ανησυχιών για τα δημοσιονομικά της χώρας μπορεί να συνεχιστεί επ' αόρτιστον και να περιορίσει την ανάκαμψη από το ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης