Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση για το ρούβλι, στα 67,51 ανά δολ. - Προσπάθεια υποβάθμισης της βουτιάς από το Κρεμλίνο

Νέα πτώση για το ρούβλι, στα 67,51 ανά δολ. - Προσπάθεια υποβάθμισης της βουτιάς από το Κρεμλίνο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παραδέχτηκε ότι υπήρξε «κάποια αστάθεια» στην αγορά, αλλά τόνισε ότι η ρωσική οικονομία παραμένει σταθερή 
Τη σημασία της «βουτιάς» που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες το ρούβλι προσπαθεί να υποβαθμίσει το Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι η ρωσική οικονομία είναι σταθερή.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, παραδέχτηκε σήμερα (17/8/2018) ότι υπήρξε «κάποια αστάθεια» στην αγορά, αλλά τόνισε ότι τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά συστήματα της Ρωσίας παραμένουν απολύτως σταθερά.
Το ρούβλι έχει χάσει πάνω από το 7% της αξίας του έναντι του δολαρίου μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, εν μέσω απειλών για περισσότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, οι οποίες θα μπορούσαν να στοχεύσουν τα κρατικά ομόλογα και να πυροδοτήσουν μία απότομη κάμψη στις άλλες αναδυόμενες αγορές.
Σήμερα, το ρούβλι δέχεται νέες πιέσεις, παρά την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η νέα αποδυνάμωση της τουρκικής λίρας πιέζει χαμηλότερα τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.
Περί τις 15:15, το δολάριο ενισχύεται κατά 1% έναντι του ρουβλίου, στα 67,51 ρούβλια/δολάριο, ενώ τη Δευτέρα (13/8) είχε «αγγίξει» τα 68 δολ.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης