Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων - Στο 3,17% το 10ετές

Νέα άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων - Στο 3,17% το 10ετές
Τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης δέχτηκαν πιέσεις από την τουρκική κρίση, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία
(upd) Νέα άνοδο καταγράφουν σήμερα (17/8/2018) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς η επίμονη πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα και η συναλλαγματική κρίση της Τουρκίας συνεχίζουν να πλήττουν την όρεξη των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.
Η τουρκική λίρα δέχεται σήμερα νέες σημαντικές πιέσεις, μετά τις νέες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν τίποτα για την απελευθέρωση του πάστορα Brunson, αλλά και τις χθεσινές απειλές του αμερικανού υπουργού Οικονομικών για επιπλέον κυρώσεις.
Μάλιστα, η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας προειδοποίησε με τη σειρά της ότι η Άγκυρα θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις.
Τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης δέχτηκαν πιέσεις από την τουρκική κρίση, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία, αλλά και από την στροφή των επενδυτών σε ασφαλέστερα καταφύγια.
Έτσι, περί τις 16:00, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 5,4 μονάδων βάσης, στο 3,17%, ενώ χθες είχε ανέλθει στο υψηλό 2,5 μηνών του 3,20%, με το spread με το αντίστοιχο γερμανικό να διευρύνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου, στις 289 μ.β.


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται κατά 1,5 μ.β. στο 1,31%, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 1,5 μ.β. στο 3,72%.
Από την άλλη, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρεί κατά 1,1 μ.β. στο 0,30%, λόγω της προτίμησης των επενδυτών σε πιο ασφαλές επιλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης