Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Δεν θα αποφευχθεί περαιτέρω συρρίκνωση στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας

tags :
IIF: Δεν θα αποφευχθεί περαιτέρω συρρίκνωση στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας
Περαιτέρω συρρίκνωση στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας αναμένει το IIF
Περαιτέρω συρρίκνωση στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας αναμένει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών (Institute of International Finance, IIF), ακόμη και αν καταγραφεί σημαντική βελτίωση στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, μειωθούν οι εκροές κεφαλαίων και επιστρέψουν σε βιώσιμα επίπεδα τε επιτόκια.
Να σημειωθεί ότι το IIF υπολογίζει μεταξύ 5 και 5,5 ανά δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών τη «λογική» αξία της τουρκικής λίρας, αναμένοντας ενίσχυση του νομίσματος εντός της επόμενης διετίας.
Η λίρα διαπραγματεύεται, στις 16:20, στο 6,12 έναντι του επικρατέστερου αποθεματικού νομίσματος, έχοντας καταποντιστεί την τρέχουσα εβδομάδα ακόμη και πάνω από το 7,2.
Για το 2018, μέχρι στιγμής, το τουρκικό νόμισμα έχει υποχωρήσει άνω του 30% έναντι του δολαρίου.



Το Ινστιτούτο αναφέρει πως υπάρχουν «μεγάλα εμπόδια» σε ό,τι αφορά στην προσφυγή της Άγκυρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μεταξύ των οποίων η ανάγκη για αυστηρότερη νομισματική πολιτική και περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
Επίσης, αποτιμά ως «προπομπό» ευρείας κρίσης τη μείωση των επενδυτικών ροών στις αναδυόμενες οικονομίες, σε συνδυασμό με την «ελεύθερη πτώση» της τουρκικής λίρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης