Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψήφος εμπιστοσύνης από το ελβετικό χρηματιστήριο στα ψηφιακά νομίσματα

tags :
Ψήφος εμπιστοσύνης από το ελβετικό χρηματιστήριο στα ψηφιακά νομίσματα
Τα ψηφιακά νομίσματα «ήρθαν για να μείνουν», σύμφωνα με αξιωματούχο του ελβετικού χρηματιστηρίου 
Υπέρ της απόφασής του να δημιουργήσει μία πλατφόρμα διαπραγμάτευσης ψηφιακών νομισμάτων τάχθηκε ο επικεφαλής υπηρεσιών του χρηματιστηρίου της Ελβετίας (SIX Swiss Exchange, μέλος της SIX Group), Thomas Zeeb, διαμηνύοντας πως τα κρυπτονομίσματα «ήρθαν για να μείνουν».
Μιλώντας στο «Business Insider» για το πολύ καινοτόμο project, ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα θα αφορά κυρίως τα κρυπτονομίσματα που σχετίζονται με τις αρχικές προσφορές «μαρκών» (Initial Coin Offering, ICO), ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του και για αγορά παραγώγων μελλοντικά.
Ο ελβετικός κολοσσός γνωστοποίησε τα σχέδιά του για διαπραγμάτευση ψηφιακών νομισμάτων τον περασμένο Ιούλιο, μία κίνηση που το καθιστά πρωτοπόρο, εν μέσω σκληρών επικρίσεων εναντίον του κλάδου κρυπτονομισμάτων, τόσο από τους αναλυτές όσο και από τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές.
Η εταιρεία, αναμένεται να σχεδιάσει μία πλατφόρμα για κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία, η οποία θα περιέχει μεταξύ άλλων συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και ICOs.
Πλέον, τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία είναι «mainstream» και οι επενδυτές πρέπει να βρουν ένα «ασφαλές» μέρος για να τα εμπορευτούν, ανέφερε τότε η SIX.
Ο κ. Jos Dijsselhof, διευθύνων σύμβουλος, έκανε λόγο τότε για αρχή μίας «νέας εποχής» για την χρηματοπιστωτικό κλάδο.
«Για εμάς είναι απολύτως σαφές ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον ψηφιακό χώρο είναι εδώ για να μείνουν, και θα καθορίσουν το μέλλον της βιομηχανίας μας.
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος πρέπει τώρα να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των ψηφιακών», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί ότι, επί του παρόντος, τα futures του Bitcoin διαπραγματεύονται στις πλατφόρμες των CBOE και CME.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης