Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνέχεια του sell-off στις αναδυόμενες αγορές αναμένει η Morgan Stanley

tags :
Συνέχεια του sell-off στις αναδυόμενες αγορές αναμένει η Morgan Stanley
Το sell-off στις αναδυόμενες αγορές θα συνεχιστεί, προειδοποιεί η Morgan Stanley
Το sell-off που λαμβάνει χώρα στα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών κατά τον τρέχοντα μήνα, αναμένεται να συνεχιστεί, προειδοποιούν το επενδυτικό κοινό οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Όπως αναφέρουν σε σημείωμά τους, το πλήγμα στις αναδυόμενες αγορές οφείλεται στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ των κρατών.
Μάλιστα, υπογραμμίζει η αμερικανική τράπεζα, τα περιουσιακά στοιχεία στις αναπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μείνουν ανεπηρέαστα.
«Χτύπημα» θα δεχθεί και η Wall Street.
Τούτων λεχθέντων, οι αναλυτές της Morgan Stanley συμβουλεύουν τους πελάτες να αποσυρθούν από τις αναδυόμενες αγορές και να εστιάσουν σε ορισμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Ειδικότερα, αναμένουν υποχώρηση του ρουβλίου έναντι του γεν, πτώση του ραντ Νοτίου Αφρικής έναντι του γεν και, τρίτον, περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του μεξικανικού πέσο.

Morgan Stanley: Η Wall στηρίζεται σε σπασμένα δεκανίκια – Η διόρθωση θα είναι σφοδρή (6/8/2018)

Η Morgan Stanley έχει αποφασίσει να πάει κόντρα στην… κοινή λογική των αγορών, με τον κορυφαίο αναλυτή της Michael Wilson όχι μόνο να παραμένει αρνητικός έναντι της υψηλής τεχνολογίας, αλλά να επιμένει ότι μπορεί να οδηγήσει τη Wall Street σε ελεύθερη πτώση.
Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ιστορικού ρεκόρ του ενός τρις. δολαρίων κεφαλαιοποίηση από την Apple.



«Θα υπάρξουν ευρείες ρευστοποιήσεις σε κλάδους όπως αυτός τεχνολογίας, οι οποίες θα παρασύρουν το σύνολο της αγοράς.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-07-30.png

Παράλληλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τόσο ο κλάδος διαρκών καταναλωτικών αγαθών όσο και οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης.
Πρόκειται για τρία assets με τα οποία έχουν γεμίσει τα περισσότερα χαρτοφυλάκια, γεγονός που σημαίνει ότι η ισχυρή διόρθωση θα διαχυθεί σε όλη την αγορά», τονίζει σε νέο του report ο Wilson.



Σύμφωνα με τον Wilson «η Wall Street βρίσκεται σε ακραία κατάσταση», κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει είτε σε ισχυρή διόρθωση είτε σε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, με τον αναλυτή της Morgan Stanley να παραμένει «οπαδός» της πρώτης επιλογής, δηλαδή αυτής της ισχυρής διόρθωσης.



Όπως αναφέρει η αρνητική του στάση έναντι τόσο της τεχνολογίας όσο και ευρύτερα της αγοράς στηρίζεται στο γεγονός ότι «σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζεται ο περιορισμός της ρευστότητας, η αύξηση των εταιρικών κερδών αλλά και η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας έχουν φθάσει στο ζενίθ τους, ενώ η αύξηση του πληθωρισμού θα καταστήσει ακόμη πιο ριψοκίνδυνες ορισμένες επενδύσεις».



Όσο για την περίπτωση της Apple, εδώ ούτε ο Wilson μπορεί να βρει κάτι αρνητικό για την εταιρεία, αλλά σπεύδει να προσθέσει ότι «το σπάσιμο του ενός τρισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση της Apple θα είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά ορόσημα των αγορών που θα θυμόμαστε όταν έρθει η ισχυρή διόρθωση».



Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η Morgan Stanley να διατηρεί τον σκεπτικισμό της έναντι της πορείας του τεχνολογικού κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης