Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, καθώς επιμένουν οι πιέσεις στην τουρκική λίρα - Στο 2,85% το 10ετές

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, καθώς επιμένουν οι πιέσεις στην τουρκική λίρα - Στο 2,85% το 10ετές
Η τουρκική κρίση έχει στρέψει τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια
Πτώση σημειώνουν σήμερα (17/8/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν μέσω των αυξημένων εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία, ενώ η τουρκική συναλλαγματική κρίση συνεχίζει να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, στρέφοντας τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στην τουρκική λίρα, η οποία δέχεται σήμερα νέες σημαντικές πιέσεις, μετά τις νέες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν τίποτα για την απελευθέρωση του πάστορα Brunson, αλλά και τις χθεσινές απειλές του αμερικανού υπουργού Οικονομικών για επιπλέον κυρώσεις.
Οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας απέρριψαν, εν τω μεταξύ, και το νέο αίτημα του Αμερικανού πάστορα Andrew Brunson για απελευθέρωση.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό του αμερικανου πάστορα.
Την ίδια ώρα, η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας προειδοποίησε με τη σειρά της ότι η Άγκυρα θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις.
Άλλωστε οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι η ανάκαμψη της λίρας -η οποία μετά την κατάρρευση στις 7,24 λίρες ανά δολάριο έφθασε να διαμορφώνεται μεταξύ 5,7 και 5,8 λιρών ανά δολάριο- θα είναι προσωρινή, από τη στιγμή που τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, αλλά και τα δομικά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, δεν έχουν λυθεί.
Η τουρκική κρίση, οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα και ορισμένα μεικτά εταιρικά αποτελέσματα ενέτειναν τη μεταβλητότητα στη Wall Street αυτή την εβδομάδα, ενώ έχουν στρέψει τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια, όπως τα αμερικανικά ομόλογα.
Έτσι, περί τις 18:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση κατά 1,6 μονάδες βάσης στο 2,85%.


Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί κατά 2,4 μ.β. στο 3,00%, ενώ του 2ετούς σημειώνει πτώση 0,8 μ.β. στο 2,61%.



Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στο Τζάκσον Χολ, όπου την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), όπου κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης