Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Επιδεινώνεται το επενδυτικό κλίμα – Υπαρκτός, αλλά μικρός ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ

tags :
Pimco: Επιδεινώνεται το επενδυτικό κλίμα – Υπαρκτός, αλλά μικρός ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Μικρός ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Pimco
Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης διαπιστώνουν οι αναλυτές της Pimco (Pacific Investment Management Company), εκτιμώντας, ωστόσο, ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ κρίνεται μικρός, αν και υπαρκτός.
Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση, σε αυτό το στάδιο του οικονομικού κύκλου, οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τον κίνδυνο υπερπληθωρισμού, τη διασπορά της αγοράς, τον κίνδυνο ύφεσης και άλλους βασικούς παράγοντες.
«Αν και οι δείκτες ύφεσης δεν έχουν φθάσει στο κόκκινο, αναβοσβήνουν στο κίτρινο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η Pimco προσφέρει πέντε επιλογές στους επενδυτές που ανησυχούν για την πιθανότητα ύφεσης.
Ειδικότερα, προτείνει εταιρικά ομόλογα μικρότερης διάρκειας, τα οποία «προσφέρουν πιο ελκυστικές αποδόσεις».
Οι βραχύτερες διάρκειές καθιστούν τους επενδυτές λιγότερο ευαίσθητους σε υψηλότερα επιτόκια.



Δεύτερον, η εταιρεία προτείνει νομίσματα αναδυόμενων οικονομιών, παρά την κρίση που παρατηρείται την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ η τρίτη πρόταση είναι και πιο παραδοσιακή: το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού.
Τέταρτον, η Pimco συνιστά υψηλότερη έκθεση σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς οι μικρότερες εταιρείες έχουν δεχθεί πλήγμα από την αβεβαιότητα ως προς το εμπόριο και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Η πέμπτη πρόταση αφορά σύνθετο χαρτοφυλάκιο με τα προαναφερθέντα.



Στο 18% η πιθανότητα μίας ύφεσης στις ΗΠΑ, το 2019 (9/8/2018)

Στο 18% διαμορφώνεται η -μέση- πιθανότητα για μία οικονομική ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες το επόμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ των οικονομολόγων η «Wall Street Journal».
Από τη δημοσκόπηση απορρέει, επίσης, ότι εκ των μεγαλύτερων κινδύνων για την αμερικανική οικονομία παραμένουν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και εταίρων, εξαιτίας των προστατευτικών πολιτικών του Προέδρου Donald Trump.
Τέλος, οι οικονομολόγοι όρισαν στο 29% τη μέση πιθανότητα απόσυρσης των ΗΠΑ από τη NAFTA (North American Free Trade Agreement).
Υπενθυμίζεται πως, σε έρευνα που πραγματοποίησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) της Φιλαδέλφεια, τον περασμένο Μάιο, η πιθανότητα μίας ύφεσης για την αμερικανική οικονομία στις αρχές του 2019, διαμορφωνόταν στο 14,4%.

Διαβάστε: Δεν υπάρχει πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους δείκτες της Credit Suisse

Η αντίστοιχη επίδοση στην έρευνα του προηγούμενου μήνα, διαμορφωνόταν στο 16,8%.
Σε ό,τι αφορά στα επιμέρους τρίμηνα του τρέχοντος έτους, η πιθανότητα ύφεσης για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο φθάνει το 8,6% (από 11,4%) και 11,1% (από 13,6%), αντίστοιχα.
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η πιθανότητα είναι υψηλότερη, ήτοι 15,6%, η πρώτη πρόβλεψη που πραγματοποιείται στην έρευνα της Τράπεζας.
Οι ερωτηθέντες «βλέπουν» κατά μέσο όρο την οικονομική ανάπτυξη στο 2,8% το 2018, με τις εκτιμήσεις για το επόμενο έτος να διαμορφώνεται στο 2,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης