Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ελεύθερη πτώση» 7% για τη μετοχή της Tesla στη Νέα Υόρκη - Κάτω από 60 δισ. η κεφαλαιοποίηση

tags :
«Ελεύθερη πτώση» 7% για τη μετοχή της Tesla στη Νέα Υόρκη - Κάτω από 60 δισ. η κεφαλαιοποίηση
Νέα ραγδαία πτώση στη μετοχή της Tesla
Νέα σημαντική πτώση καταγράφει σήμερα (17 Αυγούστου 2018) η μετοχή της Tesla στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέα Υόρκης, απόρροια της κλήτευση του Elon Musk από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και των ουκ ολίγων «bearish» προβλέψεων από πλευράς επενδυτών και αναλυτών.
Ειδικότερα, η SEC (Securities and Exchange Commission) απέστειλε κάλεσμα, μέσα στην εβδομάδα, στον ιδρυτή της Tesla να καταθέσει για το σχέδιο για απόσυρση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Wall Street.
Επίσης, η παραδοχή του Elon Musk –μιλώντας στους ΝΥΤ- πως η φετινή χρονιά είναι «η πιο δύσκολη της ζωής του», επιδείνωσε ακόμη περισσότερο το κλίμα...
Στις 18:20, η μετοχή υποχωρεί κατά 7,3% σε ημερήσια βάση, στα 310,9 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 57,2 δισεκ. δολάρια.
Μέσα την εβδομάδα, ο Elon Musk υποστήριξε πως το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει εκφράσει τη στήριξη του για χρηματοδότηση σχεδίου αποχώρησης της Tesla από τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
«Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας με έχει προσεγγίσει πολλές φορές σχετικά με μια έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο» έγραψε σε μπλογκ ο Elon Musk.
Στις 7 Αυγούστου, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας εξέφρασε τη σκέψη του να αποσύρει την Tesla από τη Wall Street με τιμή στα 420 δολάρια ανά μετοχή, προκαλώντας επενδυτικό αμόκ.
«Εγγυημένη χρηματοδότηση», έγραψε ειρωνικά, προς όλους όσους κάνουν λόγο για έλλειψη ρευστότητας στην εταιρεία, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει οι μέτοχοι της εταιρείας να εξετάσουν το σχέδιο.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ζημίες υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2018, με τον κύκλο εργασιών της, όμως, να κατορθώνει να ξεπεράσει έστω και οριακά τις προβλέψεις.
Οι ζημίες της εταιρείας έφθασαν τα 3,06 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 2,92 δολάρια ανά μετοχή.
Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα τέσσερα δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα έφθανε στα 3,96 δισ. δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης